luni, 10 decembrie 2012

Top 10 filme ''Vreau să văd'' în 2013

M-am întors ! După câteva luni în care nu am mai activat cu nimic. Am fost destul de ocupat, însă acum sunt pregătit şi foarte încântat să scriu din nou pe blog.
Continuând tradiţia de anul trecut, şi anul acesta am un top cu 10 filme pe care eu aş vrea să le văd în 2013 neapărat şi pe care, deasemenea vi le recomand şi vouă. La fiecare film din lista de mai jos puteţi afla când va sosi în cinematografele noastre, despre ce e vorba în linii mari şi de ce ar merita văzut. Filmele de mai jos nu sunt într-o anumită ordine şi pot suferi schimbări la data de lansare. Voi actualiza articolul atunci când va fi cazul. Spor la citit !


1. The Incredible Burt Wonderstone / Incredibilul Burt Wonderstone - comedie
Când: 15 martie 2013 (SUA)
Despre: Burt Wonderstone (Steve Carell, foto stânga), un magician de modă veche, impreună cu partenerul său (Steve Buscemi, centru), au facut legea în Vegas mulţi ani. Când Anton se accidentează grav în timpul unui nou număr, se hotărăşte să renunţe. Burt nu se lasă cu una, cu două, şi îşi face în continuare numerele cu ajuorul asistentei sale (Olivia Wilde), de care este îndrăgostit. Însă Burt nu mai are succes, iar lucrurile se înrăutăţesc şi mai mult când intră în scenă un nou magician (Jim Carrey, foto dreapta), care îşi executa numerele în stradă si care foloseşte trucuri moderne şi periculoase, acesta si automutilându-se pentru a face spectacol.
Când şi asistenta sa îl părăseşte pentru a fi în tabăra magicianului rival, Burt este la pământ. Sleit de puteri şi simţindu-se trădat, acesta porneşte în căutarea mentorului său, care va încerca să-l readucă pe drumul cel bun. Deasemenea, Burt Wonderstone va trebui să-şi convingă fostul partener să facă din nou echipă cu el.
De ce: Steve Carell şi Jim Carrey sunt capetele de afiş ale acestei comedii, care are şanse să fie una pe cinste. Carell e într-o formă grozavă, scoţând de vreo 5-6 ani filme extrem de apreciate pe bandă rulantă. Carrey, în schimb, pierde timpul, alegându-şi proiecte mult sub capacităţile lui. Avându-i ca scenarişti pe tipii care au dat lovitura anul trecut cu Şefi de coşmar, şi pe Jason Reitman, acesta ar putea fi în sfârşit biletul de aur pentru comediant. Apariţii cameo: Alan Arkin, Brad Garett şi însuşi magicianul David Copperfield.

2. Snow Piercer / Expresul zăpezii (indie) - thriller
Când: 1 august 2013 (Coreea de Sud)
Despre: Acţiunea acestui thriller are loc în viitorul nu foarte îndepărtat, după ce un experiment eşuat pentru oprirea încălzirii globale a exterminat aproape toată rasa umană, în jur fiind doar zăpadă şi gheaţă. Singurii supravieţuitori, de diferite naţionalităţi, au rămas blocaţi într-un tren, ironia fiind că cei mai săraci sunt ''captivi'' în ultimele vagoane şi trăiesc în condiţii mizere, iar cei mai înstăriţi în primele, având tot ce-şi doresc. În curând va începe o revoltă a oamenilor din ultimele vagoane, căci aceştia sunt cuprinşi treptat de panică şi anxietate şi se comportă nefiresc în astfel de spaţii claustrofobice.
De ce: Avându-l la bord pe extrem de apreciatul regizor şi scenarist coreean Joon-ho Bong şi cu o distribuţie de excepţie printre care Chris Evans, Tilda Swinton, Octavia Spencer, Ed Harris si John Hurt, sunt sigur că Snow Piercer va fi unul dintre cele mai bune, interesante şi originale filme ale anului viitor.

3. The Iceman (indie) - dramă
Când: 3 mai 2013 (SUA)
Despre: Biografia lui Richard Kuklinski (Michael Shannon, foto dreapta), unul dintre cei mai mari criminali ai Americii, care între 1948 şi 1986 a omorât peste 250 de persoane. Pozând într-un om de afaceri, un filantrop şi un tată model, a fost descoperit în 1986, când a fost condamnat la închisoare pe viaţă, decedând pe 5 martie 2006. Kuklinski şi-a căpătat porecla 'The Iceman'', căci cadavrele victimelor le debarasa în camioneta cu îngheţată a mentorului său, Robert Pronge (Chris Evans, stânga), poreclit Dl. Freezy.
De ce: Nu ştiam nimic despre Kuklinski, însă după ce am aflat că Evans l-a înlocuit pe James Franco, mi-am făcut bine ''temele'' şi am citit aproape totul despre el, există chiar şi un documentar HBO cu adevăratul Richard şi mărturiile lui.


4. Machete Kills / Macete: Ucigaş meseriaş (indie) - acţiune
Când: 4 octombrie 2013
Despre: Machete Kills este continuarea filmului Machete din 2010, despre un fost agent federal mexican(Danny Trejo) tras pe sfoară care măcelăreşte pe oricine-i iese în cale
De ce: O plăcere vinovată. Nu ţin minte de mult timp ca un film să mă fi distrat atât de bine ca primul Machete aşa că alegerea de-al pune pe această listă, ca o prioritate a anului viitor este evidentă. Robert Rodriguez este clar un ţicnit, însă tocmai asta-mi place la el. Ca şi în cazul primului film, Rodriguez a ales o distribuţie impresionantă, printre care Mel Gibson, Demian Bichir, Edward James Olmos, Cuba Gooding Jr. şi Antonio Banderas. Iar ca şi gagici le avem înafara de Jessica Alba şi Michelle Rodriguez, pe: Amber Heard (foto), Sofia Vergara, Zoe Saldana, Alexa Vega, Vanessa Hudgens şi Lady Gaga. Yeah baby !

5. After Earth / 1000 Post Terra - sf
Când: 7 iunie 2013
Despre: Acţiunea peliculei are loc la 1000 de ani după ce un cataclism dezastruos i-au făcut pe pământeni să părăsească Terra. Cand o furtună de asteroizi avariează nava unui general (Will Smith) şi a fiului său (Jaden Smith, foto), cei doi aterizează pe cel care a fost Pământul, fiul, încercând să investigheze teritoriul necunoscut şi periculos, şi incearcă să găsească un dispozitiv de semnalizare, tatăl fiind grav ranit. Ce va descoperi însă aici, va fi mai mult decât s-ar fi aşteptat...
De ce: Mă bucur că Fresh Prince a revenit la filme, după o lungă pauză, căci e o plăcere să-l vezi jucând. Jaden, fiul său mi s-a părut simpatic în drama În căutarea fericirii, şi mi-a plăcut în remake-ul Karate Kid (2010). Cât despre M.Night Shyamalan, poate fi acesta filmul care să-i readucă faima de odinioară ?

6. Iron Man 3 / Omul de oţel 3 - sf
Când: 26 aprilie 2013
Despre: Rămânem în zona blockbusterelor de vară cu mult aşteptatul Iron Man 3, ce continuă aventurile lui Tony Stark la scurt timp după evenimentele din The Avengers. Mai multe efecte speciale, mai mulţi inamici, un regizor nou, Shane Black, şi acelaşi Robert Downey Jr. sunt ingredientele acestui film care, sper să nu greşesc, dar este cel mai aşteptat din toată zona filmelor cu supereroi ce vor invada marile ecrane anul viitor.
De ce: După excelentul Iron Man din 2008, şi cam ştearsa continuare din 2010, sunt curios să vad dacă Downey Jr. are dreptate când a declarat că acesta va fi cel mai bun dintre toate. Deasemenea, sunt mai mult decât încântat de apariţia lui Sir Ben Kingsley în rolul Mandarinului (foto).

7. Pierre Pierre (indie) - comedie
Când: 19 decembrie 2013 (Olanda)
Despre: Povestea unui francez nihilist, impertinent, arogant şi supărat pe viaţă, care vrea să fure de la Muzeul Luvru, tabloul Mona Lisa în speranţa că-l va putea vinde cuiva pentru a se putea muta în sfârşit din casa părinţilor. Prezentându-se publicului: ''Mama mea c*rvă şi tatăl meu idiot s-au f*tut acum câţiva ani, iar 9 luni mai târziu am fost smuls din pântece în această lume de c*cat. Aş vrea al dracului de mult să fiu nimic din nou'' (pasaj din scenariu), aceasta va fi cu siguranţă o comedie interzisă minorilor.
De ce: Deşi rămân la părerea că nu-l înlocuieşti pe Jim Carrey cu Russell Brand (foto), omul pare perfect în rol şi nu pare deranjat deloc să joace cam acelaşi tip de personaj în fiecare film (excepţie fac cazurile când îşi împrumută vocea într-un film de animaţie). Scenariul filmului s-a aflat pe Lista Neagră de la Hollywood în 2007, care adună anual cele mai bune scenarii care nu au avut norocul să intre in faza de producţie.

8. Turbo - animaţie
Când: 2 august 2013
Despre: Ryan Reynolds îşi împrumută vocea anul viitor pentru două pelicule animate, prima fiind The Croods (din 22 martie), a doua fiind Turbo. Cu siguranţă vom râde în sălile de cinema. Pe scurt, un melc de gradină fără nimic special are un vis: acela de a deveni cel mai rapid melc din lume. După un accident bizar, Turbo capătă o viteză nesperat de mare, fapt ce îl convinge că îşi poate îndeplini visul, fiind mult mai rapid decât o maşină de formula 1.
De ce: O animaţie marca DreamWorks, studioul din spatele seriei Shrek şi Kung Fu Panda.

9. Kick-Ass 2 - acţiune
Când: 16 august 2013
Despre: Un alt blockbuster de vară, despre supereroi care nu sunt deloc ''super''. Continuarea hitului din 2010, Kick-Ass 2 continuă povestea lui Dave Lizewski (dreapta), un adolescent fară nici o abilitate ieşită din comun, dar care vrea să devină supererou la fel ca şi preferaţii săi din revistele de benzi desenate. Cumpărându-şi un costum ridicol şi cu un alter ego pe măsură, Dave împarte dreptate în stânga şi în dreapta, dând naştere unui adevărat fenomen. Acţiunea filmului secund se bazează exclusiv pe a doua carte scrisă de Mark Millar.
De ce: Primul Kick-Ass se poate lăuda cu o mare bază de fani, deşi majoritatea oamenilor (inclusiv eu) au văzut filmul după ce a fost scos pe DVD sau difuzat la TV, acesta fiind şi motivul pentru care încasările au fost de doar 100 mil. $ în toată lumea. Mulţumitor totuşi, pentru producători căci bugetul alocat a fost de 30 mil. $. Lăudat de critică, dar şi de public, aşteptările sunt mari de la acest sequel, mai ales că s-au alăturat distribuţiei John Leguizamo, Donald Faison şi Jim Carrey (foto stânga)

10. Foxcatcher - dramă
Când: toamna lui 2013 (SUA)
Despre: 2013 e cu siguranţă anul lui Steve Carell (foto stânga), căci acesta va apărea în nu mai puţin de 5 filme, toate diferite şi toate promiţătoare. În primul rând, dramedia The Way, Way Back va avea premiera în ianuarie la Festivalul de Film de la Sundance, cel mai prestigios festival de film independent din Statele Unite. Urmează apoi comedia menţionată la începutul articolului, Burt Wonderstone, animaţia Despicable Me 2 / Sunt un mic ticălos 2, continuarea hitului Anchorman: The Legend of Ron Burgundy din 2004, plus această dramă în care îl vom vedea pe comediant într-o altă ipostază. El va fi John Du Pont, un multimilionar, deţinător al unei companii de produse chimice, care suferă de schizofrenie şi paranoia şi care îl ucide pe bunul său prieten şi campion de wrestling David Schultz (Mark Ruffalo, foto centru).
De ce: Un rol destul de greu pentru Carell zic eu, dar cu şanse la o nominalizare la Oscar sau Globul de Aur. Să nu-l uităm pe Mark Ruffalo, un actor excelent, care se adaptează fără probleme oricărui rol şi oricărui gen. Din distribuţie mai fac parte Channing Tatum şi Sienna Miller, în rolul fratelui, respectiv soţiei lui David.

Aştepţi vreun film din lista de mai sus ?

Aş fi curios să văd ce filme ale anului viitor au prioritate pentru următorii: Angela (Anzhela Movies), Teo (CineMagazin), Maria (Film Cultură Artă), Ionuţ (MovieZone), Marian (Film sinopsis), Jovi (Filme Cărţi), Laura (Cinemateca Trisk) si Andres (Thoughts about nothing). Sper să nu fi uitat pe cineva, însă ştiu că oamenii nominalizaţi îi citesc, îi admir, şi îi respect pentru pasiunea de care dau dovadă când vine vorba de cinematografie.  

7 comments:

Jovi spunea...

Salut, Marius :)

Merci pentru nominalizare, iti raspund pe scurt aici, daca voi avea timp voi scrie pe larg si la mine pe blog. Ce asteptari am:

-Oz: The Great and Powerful: pur si simplu imi plac culorile din filmul asta. Si sunt curios unde au dus povestea, fata de original (pe care il voi vedea din nou)

-The Hunger Games: Catching Fire: o placere vinovata, asa cum ai scris si tu :)

-World War Z, Oblivion: da, da, postapocaliptice :))

Si filmele nominalizate la Oscar in ianuarie, intotdeauna o delectare cinefila a inceputului de an...

Anonim spunea...

multumesc pentru nominalizare si aprecieri, o sa-mi fac si eu o lista cu most wanted-ul de pe anul viitor...apropo, faine alegeri ;)

Angela spunea...

Multumec foarte mult pentru prezentare facuta in final. M-a bucurat descrierea ta :) Am primit leapsa de la tine si o voi onora cu mare drag. O sa aman putin pentru ca am programate alte articole, dar lista e facuta deja ;;) Mi-ai trezit interesul pentru Snow Piercer. Cred ca si Vlad Ivanov va avea un rol acolo.

Marius spunea...

Da, şi Vlad Ivanov va apărea în Snow Piercer, dar într-un rol destul de mic. O ştire ca la români: (nu mai ştiu pe ce post am văzut) ''Vlad Ivanov va avea rolul principal într-un film de la Hollywood. Lângă el vor juca...'' :))

maria spunea...

vin si eu mai cu intarziere dar vin sigur. o sa fac si eu o lista cat de curand si nu va fi greu deoarece am cateva filme bifate la categoria de vazut pentru 2013. merci de mentionare :)

Anonim spunea...

Multumesc de nominalizare si scuze pentru intarzaiere.
Azi-maine voi lansa si eu lista mea.
:)

Anonim spunea...

Filme Online 2014 subtitrate in limba romana http://www.tvfilme.96.lt/

Trimiteți un comentariu