joi, 24 decembrie 2015

Top 10 filme ”Vreau să văd” în 2016

Aproape a trecut şi 2015, un an extrem de bun pentru iubitorii celei de-a şaptea arte, cu multe filme bune şi surprize extrem de plăcute, dar evident, şi cu câteva dezamăgiri. Spre deosebire de ceilalți ani, 2015 a doborât recorduri la bilete vândute, atât în State, cât şi în România, semn că şi românii merg din ce în ce mai des la cinematograf. Un lucru foarte bun de altfel. Revenind la articolul de faţă, am să continui tradiţia din anii precedenți şi vă prezint topul meu 10 din 2016, 10 filme pe care eu, din diferite motive, explicate mai jos, vreau neapărat să le văd anul viitor. Am selectat doar filmele cu dată sigură sau aproape sigură de lansare anul viitor şi care şi-au încheiat deja filmările, aflându-se acum în post-producție, pentru a nu mai exista riscul de a nu fi lansate.
Drept şi prin urmare, vă invit să citiţi lista de mai jos, pentru a vă reaminti probabil de unele filme pe care vreți să le marcaţi în calendar, sau, cine ştie, să descoperiţi din descriere ceva care v-ar putea interesa. Spor la citit !

1. The Bad Batch - dramă
Când: 6 septembrie 2016 (Festivalul de Film de la Veneția)
Despre: Prima peliculă cu care îmi încep lista este o poveste de dragoste foarte dramatică, dar şi foarte violentă în acelaşi timp, după spusele scenaristei / regizoarei Ana Lily Amirpour. Situat într-un univers distopic, post-apocaliptic (că nah, e la modă), filmul ne prezintă ultimii oameni de pe Terra (printre care Jim Carrey, Keanu Reeves, Diego Luna şi Giovanni Ribisi), care, din cauza resurselor aproape inexistente s-au întors la rădăcini, şi-au început să practice... canibalismul, pentru a supraviețui. Problemele şi mai mai mari apar atunci când grupul capturează o blondină pe cinste, tânără şi focoasă (Suki Waterhouse, foto dreapta), iar liderul acestora, un bărbat musculos şi iute la mânie (Jason Momoa, foto) se îndrăgostește de posibila hrană şi nu doreşte ca aceasta să fie sacrificată, ceilalți membri fiind foarte revoltați.
De ce: De mult timp Jim Carrey nu a mai avut un proiect care să mă intrige atât de tare ca şi ăsta, şi deşi nu ştiu ce naiba ar putea să facă aici, detaliile fiind ţinute sub cheie, sunt sigur că va fi grozav în rolul pentru care şi-a lăsat o barbă de toată frumuseţea, fiind un actor dramatic foarte bun (vezi Truman Show, Man on the Moon, I Love You Phillip Morris și Eternal Sunshine...).
Fiind descris ca o combinaţie între Mad Max (1979) şi Wild at Heart / Suflet sălbatic (1990), sunt sigur că The Bad Batch va fi un film minunat, bogat stilistic şi vizual, o poezie în toată regulă, care din păcate, nu va beneficia de susţinerea publicului, însă îi va încânta pe criticii de specialitate.

2. Unleashed - comedie romantică
Când: 2016
Despre: Emma (Kate Micucci), un designer de aplicaţii pentru telefoane mobile în vârstă de 30 şi ceva de ani, se mută în San Francisco după ce este înşelată de iubit. Acolo, locuieşte singură într-un apartament, fiindu-i alături doar animalele ei de companie: Ajax, o pisică cu ochi aurii, şi Summit, un căţel foarte energic. Într-o noapte, ceva supranatural se-ntâmplă, iar inofensivele patrupede se transformă în doi tipi super arătoşi (Justin Chatwin şi Steve Howey) care încep s-o curteze.
De ce: Las la o parte faptul că Justin Chatwin mi-e tare drag (v-am mai spus eu), iar Steve Howey e şi el un tip foarte fain, cei doi fiind colegi timp de 3 sezoane în serialul hit marca Showtime, Shameless / Fără ruşine. Comedia de faţă mi se pare că sună distractiv, iar cu Finn Taylor ca regizor şi cu interpretări bune, am putea vedea un film de la care să ieşi foarte bine dispus. Aştept cu ardoare trailerul.

3. Deadpool - acțiune
Când: 12 februarie 2016
Despre: Bazat pe benzile desenate MARVEL, filmul ne prezintă originile lui Wade Wilson, un fost agent al Forţelor Speciale, care după ce a fost subiectul unui experiment neconvenţional, adoptă un alter ego, Deadpool. Înarmat cu noi abilităţi, cinic, arogant şi cu un extraordinar simţ al umorului negru, anti-eroul nostru îi va vâna pe oamenii care aproape i-au distrus viaţa.
De ce: În sfârşit ! După atâţia ani în care fanii, dar şi Ryan Reynolds au aşteptat undă verde de la 20th Century Fox, vom avea parte de un film cu şi despre Deadpool. Reynolds este clar cea mai bună alegere pentru mercenarul cu gură mare, iar campania de promovare a peliculei cu el intrându-şi deja în rol, a fost FLAWLESS.

4. Sausage Party / Petrecerea cârnaților - animație
Când: 12 august 2016
Despre: Un cârnăcior pe nume Frank, ce tocmai a căzut din plasa unor cumpărători, vrea să ajungă din nou pe raftul supermarket-ului, iar pe parcursul călătoriei, alături de alţi câţiva amici, va afla adevărul despre existenţa lui.
De ce: Prima animaţie interzisă minorilor mă face să râd doar citind sinopsisul, astfel încât am aşteptări destul de mari. Minţile diabolice care au venit cu un asemenea concept se numesc Evan Goldberg şi Seth Rogen, autorii unor filme la fel de ''filozofice'' dintre care tind să-l amintesc pe ultimul, The Interview / Interviul (2014). Bunii lor prieteni, printre care James Franco, Michael Cera, Danny McBride şi Jonah Hill, asigură vocile protagoniştilor. Îi vom mai auzi şi pe Salma Hayek, Edward Norton, Kristen Wiig şi Paul Rudd.


5. Suicide Squad / Brigada sinucigașilor - acțiune
Când: 5 august 2016
Despre: Având ca punct de pornire tot o bandă desenată, Suicide Squad îi adună la un loc pe unii dintre cei mai mari răufăcători ai universului DC (principalii rivali ai celor de la MARVEL). După ce au săvârşit de-a lungul anilor mai multe infracţiuni, guvernul Statelor Unite a reuşit în sfârşit să-i prindă şi să-i arunce după gratii. Pentru a li se micşora pedeapsa, sunt nevoiţi să lucreze împreună, de partea binelui acum, executând misiuni care mai de care mai periculoase. Fiţi pregătiţi să faceţi cunoştinţă cu Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), Rick Flagg (Joel Kinnaman), Căpitanul Bumerang (Jai Courtney), Enchantress (Cara Delevingne), Killer Croc (Adewale Akkinuoye-Agbaje), dar şi să vă reîntâlniţi cu Joker-ul, interpretat acum de câştigătorul premiul Oscar, Jared Leto, care preia ştafeta de la regretatul Heath Ledger.
De ce: Pentru că e mult mai mișto să vezi anti-eroi cu personalităţi exagerate, orgolii nemăsurate, cinici, guralivi şi aroganţi. Şi-n plus, mi-l mai daţi pe Will Smith chel, cu barbă, şi cu ditamai puşca-n mâini ? Yes please ! Stă pe umerii proiectului o presiune extraordinară, şi pentru că mulţi vor să vadă, a se citi disece performanţa actoricească a lui Leto, care vă spun, le va închide gura tuturor scepticilor şi se va descurca admirabil. Pariez cu oricine.

6. The Founder - biografic
Când: 16 decembrie 2016 (SUA)
Despre: The Founder spunea povestea adevărată a ascensiunii imperiului McDonalds. Totul începe cu Ray Kroc (Michael Keaton), un om de afaceri din Illinois, Statele Unite care îi cunoaşte la mijlocul anilor '50 pe fraţii Mac (John Carroll Lynch) şi Dick McDonald (Nick Offerman), care aveau în California, un mic restaurant unde serveau burgeri. Manipulându-i subtil, Kroc le-a cumpărat afacerea cu 2.7 mil. $, preluând astfel controlul asupra companiei şi transformând brandul în cel mai cunoscut lanţ de restaurante de tip fast food din lume. 
De ce: Poziţionat foarte inteligent în cursa pentru nominalizări la vreun premiu important (de fapt, asta cred că se şi doreşte), The Founder va fi plăcut de criticii de specialitate şi are şanse să-i aducă şi-un premiu lui Michael Keaton, dezlănţuit de la Birdman / Omul pasăre (2014) încoace. 

7. Poor Boy - dramă western
Când: 17 aprilie 2016 (SUA, Tribeca Film Festival)
Despre: Doi fraţi inadaptabili din punct de vedere social, constrâng şi înşală oameni pentru a supravieţui în deşert.
De ce: Poor Boy este descris ca fiind un western reinterpretat despre legătura dintre doi fraţi departe de a fi... normali. Robert Scott Wildes este un regizor al cărui prim film, de fapt un scurt metraj, Thule (2011), mi-a plăcut, iar Lou Taylor Pucci (foto) este un tânăr foarte talentat şi al cărui film mai recent, Spring (2014), îl recomand tuturor iubitorilor de cinema neconvențional. Dacă mai sunt acolo Justin Chatwin şi Michael Shannon, luându-se la bătaie într-un bar din Las Vegas, pot doar să exclam FUCK YEAH !

8. Collateral Beauty/ A doua șansă - dramă
Când: 16 decembrie 2016 (SUA)
Despre: Scenariul urmăreşte un bărbat care lucrează la o agenţie de publicitate din New York, şi care se scufundă într-o depresie adâncă, provocată de o tragedie personală. Colegii lui pun la cale un plan neconvenţional pentru a-l scoate din această stare, iar acesta funcţionează, însă nu în modul în care şi-au imaginat cu toţii.
De ce: Iniţial cu Hugh Jackman în rolul titular, ca mai apoi să fie luat în considerare Johnny Depp pentru a-l înlocui, mă bucur tare mult că rolul a ajuns în cele din urmă la prinţul din Bel-Air. Deşi îl ador pe Will Smith în filme de acţiune sau comedii, sunt extrem de bucuros când văd că mai ia şi un rol dramatic într-un film independent, pentru că aici chiar trebuie să creeze un personaj. David Frankel (foto) regizează, iar Kate Winslet, Edward Norton (foto dreapta), Keira Knightley, Helen Miren și Michael Pena vor fi colegii lui Smith.

9. Gifted - dramă 
Când: 2016
Despre: Frank Adler (Chris Evans), un burlac de 30 şi ceva de ani, cam iresponsabil, se trezeşte la uşă cu nepoata lui în vârstă de 7 ani, un copil mult prea înzestrat din punct de vedere intelectual, după ce sora lui s-a sinucis. În timp ce încearcă să se adapteze unei asemenea responsabilităţi, apare în peisaj şi mama lui Frank, care vrea de asemenea fetiţa, considerându-și băiatul nepotrivit pentru această sarcină. Pentru custodia fetiţei, cei doi se vor duela în sala de judecată.
De ce: Deşi nu prea mă impresionează din sinopsis, filmul de faţă are nişte elemente-cheie care îmi aduc aminte tot de un film de-al lui Evans, Puncture (2011). Marc Webb se întoarce la filmele independente cu acest proiect pe care îl va regiza, după cele două rateuri cu The Amazing Spider-Man.

10. Captain America: Civil War / Căpitanul America: Războiul civil - acțiune SF
Când: 6 mai 2016
Despre: Ultima aventură solo a Căpitanului America îl face pe acesta să întoarcă armele către propriul aliat, Tony Stark / Iron Man (Robert Downey Jr.), după ce o lege dată de Guvern îi obligă pe toţi supereroii să se deconspire, având în vedere haosul rezultat în urma acţiunilor lor. Cum Stark, susţine legea, în vreme ce Steve Rogers nu, se va ajunge la războiul civil al supereroilor, în vreme ce alte personaje din universul Marvel îşi vor alege tabăra şi se vor grupa sub comanda unuia dintre ei.
De ce: Inspirat de bandă desenată cu acelaşi nume, filmul îi va aduce împreună pe Ant-Man, Black Panther şi Spider-Man, al cărui nou film de sine stătător va fi lansat abia în 2017.



Acestea fiind zise, vă urez la mulţi ani şi un an nou plin cu filme cât mai bune !

0 comments:

Trimiteți un comentariu