vineri, 23 decembrie 2016

Top 10 filme ”Vreau să văd” în 2017


1. Spider-Man: Homecoming / Spider-Man: Întoarcerea acasă - aventuri
Când: 7 iulie 2017
Despre: Reboot-ul francizei ni-l arată acum pe Peter Parker la 15 ani, şi nu la 18, că în versiunile anterioare. În plus, conform declaraţiilor lui Kevin Feige, filmul de faţă nu va fi o poveste despre origini, ci o poveste despre maturizare, în vena filmelor semnate de John Hughes, căci atunci când ne vom întâlni din nou cu Peter, deja a fost muşcat de păianjenul radioactiv, acesta încercând acum să jongleze cu noile puteri şi în special cu viaţa de licean. Inamicul aruncătorului de pânze va fi Vulturul, alias Adrian Toomes, interpretat de nominalizatul la Oscar Michael Keaton.
De ce: Orice film cu celebrul personaj de la MARVEL e un prilej de bucurie pentru mine, şi chiar dacă mă voi afla în minoritate când spun asta, mi-am dorit o relansare a francizei, căci nu l-am suportat pe Andrew Garfield ca Peter Parker / Spider-Man. Deşi aş fi vrut cu ardoare ca Logan Lerman să primească rolul, puştiul cel nou, Tom Holland (foto) pare de asemenea o alegere inspirată. Abia aştept să văd rezultatul final.

2. Replicas - thriller sf
Când: 2017 (SUA)
Despre: După ce un accident rutier îl lasă pe neurologul Will Foster (Keanu Reeves), fără soţie (Alice Eve), şi fără copil, acesta devine obsedat în a-i aduce înapoi, chiar dacă acest lucru va însemna să încalce toate regulile fizicii şi ale ştiinţei.
De ce: Keanu is back in action, baby ! După John Wick (2014), starul din Matrix se bucură de o resuscitare a carierei și are parte de un nou rol interesant, care până la un anumit punct, seamănă cu nişte evenimente anterioare nefericite din viaţa lui. Cu siguranţă nu va fi material de Oscar, însă citind sinopsisul aş zice că, făcut cu grijă, ar putea ieşi un thriller plin de suspans şi puţin filozofic ?

3. Okja - dramă
Când: 28 iunie 2017 (Netflix)
Despre: Pelicula ne arată prietenia dintre o fetiţă de origine coreeană şi animalul ei Okja, un porc modificat genetic, ajuns acum la nişte proporţii gigantice, pe care directoarea unei corporaţii l-a capturat. Mija va porni în căutarea lui, încercând să-şi salveze cel mai bun prieten.
De ce: Da, ştiu că din sinopsis, filmul poate părea cam ciudăţel şi tembel, însă totuşi, vorbim de Bong-Joon-Ho (în calitate de regizor şi scenarist), care după ce a confirmat în ţara natală cu filme extrem de apreciate, şi-a încercat norocul şi în America, Snowpiercer-ul din 2013, fiind debutul său în limba engleză, care pe mine, m-a fascinat, Bong a distribuit-o din nou pe Tilda Swinton, alături de ea aflându-se Jake Gyllenhaal, Lilly Collins, Paul Dano şi Steven Yeun.


4. The Disaster Artist - biografic
Când: 2017
Despre: O privire în detaliu la realizarea dramei comediei The Room (2003), despre care se spune că ar fi cel mai prost film din istorie.
De ce: James Franco (foto) este aici Tommy Wiseau, un tip venit în Los Angeles în 2001 cu dorinţa de a produce, scrie, regiza şi juca (rolul principal, bineînțeles) într-un lungmetraj despre un bărbat, Johnny, care află că logodnica lui îl înşală cu cel mai bun prieten al său, Mark. Finanţat independent, şi promovat la greu de Tommy prin L.A, prostioara şi-a câştigat în ziua de azi statutul de film cult clasic. O grămadă de erori la montaj, secvenţe fără cap şi fără coadă, dialoguri care par a fi opera unor copii de 10 ani, şi o prestaţie actoricească de două parale a protagonistului au făcut ca acest festin neintenţionat de râsete să intre în istorie. Interesant este faptul că această cacapodoperă este proiectată anual în Statele Unite şi sute de oameni se înghesuie să (re)vadă bizareriile omului care arată ca un vampir-zombie european. Scenariul peliculei The Masterpiece este de fapt adaptarea cărţii The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made, scrisă chiar de Greg Sestero, actorul care l-a interpretat pe Mark în filmul din 2003 şi pe care Dave Franco (fratele lui James) îl va portretiza aici. Eu am văzut The Room şi dacă aveţi ocazia, vă invit să o faceţi şi voi, căci e unul din acele momente din istoria cinema-ului, pe care trebuie să le vezi, ca să crezi.

5. Despicable Me 3 / Sunt un mic ticălos 3 - animație
Când: 30 iunie 2017
Despre: În a treia parte a seriei animate, Gru (voce Steve Carell) împreună cu proaspăta lui soţie Lucy (voce Kristen Wiig) îl vor avea de înfruntat pe Balthazar Bratt (foto), un fost star rock al anilor '80, căruia i s-a luat de lume atunci când show-ul lui a fost anulat. În consecinţă, urzește un plan diabolic pentru a domina lumea. Pe lângă asta, Gru va mai avea de înfruntat altă problemă, căci fratele său geamăn, Dru (tot Carell) va poposi în oraş, cei doi duelându-se pentru afecţiunea mamei şi pentru titlul de fiu favorit.
De ce: Încă o aventură cu Gru şi simpaticii minioni. Ce altceva ţi-ai mai putea dori ?

6. John Wick: Chapter 2 / John Wick 2 - acțiune
Când: 17 februarie 2017 
Despre: Toate drumurile îl duc la Roma pe John Wick (foto), în continuarea poveştii începută în 2014. Acesta îi va înfrunta acolo pe cei mai mari asasini ai lumii, în frunte cu rapper-ul Common.
De ce: Filmul de acum 3 ani a fost o surpriză mai mult decât plăcută. Deşi scenariul nu aducea nimic nou faţă de ceea ce poţi vedea într-un film scos direct pe DVD cu Jean-Claude Van Damme sau Steven Seagal, a fost regizat cu foarte mult stil, multe scene de acţiune au fost epice, umor negru la pachet, iar Keanu Reeves confirmă: HE'S A FUCKIN' BAD ASS.

7. True Crimes - thriller
Când: 2017 (SUA)
Despre: Un detectiv din Statele Unite (Jim Carrey, foto) ajunge în Cracovia pentru a investiga şi a da de capăt unei crime muşamalizate în urmă cu câţiva ani.
De ce: Pentru că e întotdeauna revigorant să-l vezi pe Jim ieşind din zona lui de confort, încercând să se provoace pe el însuşi, și pentru că am mare încredere în regizorul / scenaristul Alexandros Avranas că ne va oferi ceva la fel de interesant ca Miss Violence (2013). Deşi sinopsisul îmi aminteşte într-o oarecare măsură de thriller-ul (cam tembel) The Number 23 / Numărul 23 (2007), de asemenea cu Carrey în rolul principal, am convingerea că filmul de față va fi net superior, ţinând cont de echipa din spatele proiectului, dar și pentru că este punerea în scenă a unui caz real.

8. Nosferatu - horror
Când: 2017 (SUA)
Despre: Un remake al peliculei expresioniste din 1922, în regia lui F.W. Murnau, cu Max Schreck în rolul contelui Orlok. Un vampir de vreo 100 și ceva de ani ajunge din Transilvania pe plaiurile Germaniei, aducând moartea o dată cu el.
De ce: Nu prea sunt fan al remake-urilor însă ăsta am înţeles că va aduce şi anumite elemente noi. Mi-a plăcut tare mult filmul din 1922 şi cred că ar putea să se apropie de original atât vizual cât şi stilistic ţinând cont de faptul că oamenii au avut la dispoziţie un buget foarte mic, adunat în mare parte de pe site-urile de crowdfunding. Doug Jones, actor veteran în interpretarea unor creaturi mai mult sau mai puţin odioase, ca şi cele din Pan's Labyrinth / Labirintul lui Pan (2006) sau Hellboy (2004), va interpreta aici rolul principal.

9. Behind the Curtain of Night - dramă
Când: 2017 (SUA)
Despre: Un film ce are la bază ideea reîncarnării şi a vieţii de apoi. O semi-autobiografie bazată pe experienţele regizorului / scenaristului ceh Dalibor Stech, pelicula indie urmăreşte un băiat care se îneacă aproape mortal la de 6 ani, ca mai apoi să repete figura la împlinirea vârstei de 18 ani. În cele 5 minute în care este declarat mort, acesta îşi vede vieţile anterioare, dar și pe cele din viitor, până în anul 3012.
De ce: Zică lumea ce o vrea, mie-mi place Brendan Fraser (foto stânga), şi mi-a fost dor să-l văd într-un film nou, şi având în vedere că va interpreta mai multe personaje în poveste, mă face să fiu optimist, căci ultima dată când a încercat asta, în 2000, cu Bedazzled / Pact cu diavoliţa, i-a ieşit. Marcia Cross (foto dreapta), roşcata din grupul de neveste disperate, este creditată pe generic ca fiind Boss-ul, alias Dumnezeu.

10. CHIPS / CHIPs: Polițiști de belea -  acțiune / comedie
Când: 24 martie 2017
Despre: Filmul adaptează şi modernizează în acelaşi timp serialul cu acelaşi nume difuzat pe NBC între 1977 şi 1983. Ofiţerii de poliţie Jon Baker (Dax Shepard) şi Frank Poncherello (Michael Pena) patrulează autostrăzile din California pe motociclete, având de rezolvat cazuri ce implică hoţi de maşini, criminali şi accidente rutiere.
De ce: Michael Pena începe să-mi placă din ce în ce mai mult, iar Dax Shepard, chiar dacă are un umor mai ciudăţel, m-a amuzat în trecut de câteva ori. Dacă mai sunt pe lângă ei Justin Chatwin şi Vincent D'Onofrio COUNT ME IN !


Acestea fiind zise, vă urez la mulţi ani şi un an nou plin cu filme cât mai bune !

0 comments:

Trimiteți un comentariu