joi, 3 mai 2012

Rolurile pierdute ale lui Chris Evans


Iată-ne la un nou articol despre rolurile pierdute ale actorilor, o serie ce a debutat cu Jim Carrey. Mâine se lansează și în cinematografele noastre blockbuster-ul The Avengers / Răzbunătorii, fapt pentru care vă propun să citiți despre un actor care a pășit cu acest film în rândul starurilor de primă mână de la Hollywood.

Chris Evans este un actor american din Boston, Massachusetts, cunoscut atât pentru filme cu bugete mari, cât și pentru producții independente.
S-a născut pe 13 iunie 1981 într-o familie cu un frate și două surori mai mari. Tatăl (Bob) este de meserie dentist, iar mama (Lisa) dansatoare. Deşi îi plăcea teatrul şi juca în piesele din timpul şcolii, nu plănuia să devină actor, însă după un scurt-metraj realizat în 1999, The Paper Boy, s-a 'îndrăgostit' de meserie, şi a ajuns la New York, unde a luat lecții de actorie pe timpul verii. A cunoscut un agent care i-a făcut rost de primele roluri în seriale de televiziune, unde era creditat ca și 'guest star'. Marele debut în film s-a produs în 2001, când a fost selectat pentru a juca rolul principal în parodia Not Another Teen Movie / Încă un film despre adolescenţi.

Următorul rol major a fost în thriller-ul Cellular / Celularul (2004) cu Kim Basinger și Jason Statham. După prestații reușite în filme ca Fierce People / Oameni şi secrete și London / Londra, a fost ales de MARVEL pentru a-i da viață lui Johnny Storm, în adaptarea pentru marile ecrane a benzilor desenate Fantastic Four. Au urmat Sunshine (2007) în regia lui Danny Boyle, animația Battle for Terra / Bătălia pentru Terra (2007) și Street Kings / Stăpânii străzilor (2008). În 2010, preşedintele Marvel, Kevin Feige, i-a oferit rolul Căpitanului America, într-un film ce are la bază tot niște benzi desenate create de Stan Lee

Starul are în pregătire Captain America 2, drama biografică The Iceman despre asasinul plătit Richard Kuklinski, și sf-ul indie Snowpiercer.

Revenind la subiectul articolului, ca foarte mulţi alţi actori, şi Evans a fost pus în situația de a renunţa la un rol, ba chiar să-l piardă, sau pur și simplu anumite proiecte au fost trecut pe linie moartă. În continuare vă propun să citiți lista de mai jos, care este o trecere în revistă a proiectelor ce se puteau regăsi acum în filmografia actorului.

1. Elizabethtown (2005)
Rolul: Drew Baylor
Cine l-a primit: Orlando Bloom
Alături de James Franco şi Seann William Scott, Chris Evans a fost în probe pentru comedia romantică în regia lui Cameron Crowe despre un tânăr care la înmormântarea tatălui se îndrăgosteşte de o stewardesă, viaţa lui căpătând astfel din nou sens. Orlando Bloom era cel mai bine cotat după trilogia Lord of the RingsStăpânul Inelelor și primul film al francizei Pirates of the Caribbean Pirații din Caraibe, fapt pentru care atât studioul, cât şi Crowe, au amânat filmările de mai multe ori, până când Bloom avea orarul liber. Și iubita lui Evans la acea vreme, Jessica Biel, a dat probe pentru rolul principal feminin, însă nu a primit decât un rol secundar, Kirsten Dunst (foto) fiind distribuită în rolul lui Claire Colburn. Deşi a fost promovat intens, filmul a fost un eşec de Box Office, şi nici criticii de specialitate nu l-au lăudat. 

2. Fracture / Ruptura (2007)
Rolul: Willy Beachum
Cine l-a primit: Ryan Gosling
Evans a declarat într-un interviu că audiţia lui a mers foarte bine, regizorul Gregory Hoblit asigurându-l că este favorit. Se pare că în ultimul moment a venit să dea o probă și Gosling, iar prestaţia lui i-a convins pe producători că e de departe, cea mai bună alegere pentru tânărul procuror care vrea să-l vadă în spatele gratiilor pe un criminal manipulator (Anthony Hopkins) care şi-a omorât soţia. Evans a mărturisit recent că ăsta e filmul de care-i pare cel mai rău că l-a pierdut. 

3. Gone Baby Gone / Dispăruta fără urmă (2007)
Rolul: Patrick Kenzie
Cine l-a primit: Casey Affleck
Evans s-a prezentat la audiţii pentru rolul detectivului particular din Boston care împreună cu partenera / iubita lui (Michelle Monaghan), investighează dispariţia unei fetiţe. Presat de timp, regizorul și scenaristul Ben Affleck, a luat în considerare şi varianta de a interpreta tot el protagonistul. După o vreme, l-a rugat pe fratele mai mic, Casey, să dea o probă, iar restul e istorie. Filmul a primit recenzii extrem de bune din partea criticilor, iar Amy Ryan a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar.

4. Battle in Seattle / Haos în Seattle (2007)
Rolul: Johnson
Cine l-a primit: Channing Tatum
Susan Sarandon și Chris Evans au negociat pentru roluri secundare în drama ce marca debutul regizoral al actorului Stuart Townsend. Se pare că cei doi nu au ajuns într-un final la o înțelegere, astfel că Tatum, pe atunci un necunoscut, a semnat pentru rolul în care era dorit Evans. Pelicula care spune povestea unor activiști ce sosesc în Seattle, la Washington, pentru a protesta împotriva unui summit al Organizației Mondiale a Comerțului, a fost proiectată pe la câteva festivaluri de film independent.

5. Milk / Milk: Preţul curajului (2008)
Rolul: Scott Smith
Cine l-a primit: James Franco
Proiectul biografic despre Harvey Milk (Sean Penn, dreapta), primul politician gay care a luptat pentru drepturile homosexualilor, a fost o proprietate hot la Hollywood, astfel că mulţi actori îşi doreau să pună mâna pe un rol. Starul din Captain America a precizat că a fost la audiţii, acesta ''duelându-se'' cu Franco şi cu Bradley Cooper pentru rolul iubitului mult mai tânăr al protagonistului. Filmul era o oportunitate uriașă pentru Evans de a impresiona criticii, filmul în regia lui Gus Van Sant adjudecându-şi 2 premii Oscar, pentru cel mai bun actor (Penn), şi cel mai bun scenariu original.

6. Kill Your Darlings / Ucide ce iubeşti (2013)
Rolul: Jack Kerouac
Cine l-a primit: Jack Huston
Încă de la începutul anului 2009, când proiectul era în faza iniţială de dezvoltare, starul era atașat să-l interpreteze pe poetul nonconformist Jack Kerouac, membru de bază al Generației Beat, o mișcare social-literară inițiată de nişte scriitori americani între 1950 și 1960. În acelaşi timp, Jesse Eisenberg era setat să intre în pielea lui Allen Ginsberg, iar Ben Whishaw putea fi Lucien Carr. Drama indie în regia debutantului John Krokidas, a întâmpinat mai multe probleme, în special la partea de finanțare, ca urmare, filmările au fost amânate pe o perioadă nedeterminată, trio-ul renunțând pe rând la roluri. În martie 2012, camerele de filmat erau pornite în New York, tot atunci fiind confirmaţi Daniel Radcliffe, Jack Huston şi Dane DeHaan ca înlocuitori pentru Eisenberg, Evans și Whishaw. Michael C. Hall, actor cunoscut datorită rolului din serialul Dexter, apare în film ca David Kammerer.

7. Criminal Empire for Dummies (în dezvoltare)
Rolul: Ray Ford
Cine l-a primit: Milo Ventimiglia
Tot la început de 2009, Evans îşi trecea în agendă această comedie neagră ce-l avea în prim-plan pe un tânăr care te învaţă în 10 paşi, cum să conduci cu succes un imperiu criminal, acesta relatând propriile experiențe, trecând prin copilăria dificilă, şi până la perioada adolescenţei, când era doar un băiat neînţeles, fără nici un scop în viaţă. Primind între timp şi alte oferte, Evans a renunțat la rol, în primăvara lui 2010 anunțându-se că cel care-l va substitui este starul serialului Heroes / Eroii. Tot atunci Gary Oldman s-a alăturat distribuției împreună cu Malin Akerman, care urma să fie iubita protagonistului. După un an, Ventimiglia a părăsit şi el proiectul, dat fiind amânarea filmărilor, regizorul şi scenaristul Cliff Dorfman urmându-l la scurt timp. În 2014, Mark Kassen a fost anunţat ca regizor, însă nici o mişcare la momentul de faţă.

8. Luna (în dezvoltare)
Rolul: Cole Nealson
Producţia DreamWorks şi Skydance despre un grup de oameni de știință rebeli care încearcă să fure o sursă misterioasă de energie de pe lună, a fost anunţată prima dată în 2007, atunci când Doug Liman (Mr. and Mrs. Smith / Domnul şi doamna Smith ; The Bourne Identity / Identitatea lui Bourne) a semnat ca regizor, Jake Gyllenhaal urmând să interpreteze personajul principal masculin, un fost angajat NASA, care adună în jurul lui echipajul pentru misiune. Dat fiind amânarea filmărilor şi având alte oferte de onorat, Gyllenhaal a părăsit proiectul în 2011, la scurt timp anunţându-se că Liman s-a întâlnit cu Bradley Cooper, Emile Hirsch, Chris Pine, dar şi cu Andrew Garfield, pentru a discuta despre rolul rămas vacant. Mai mult, cineastul le avea în minte pe Zoe Saldana, Megan Fox, Eva Mendes, Rosario Dawson şi Olivia Wilde pentru Anya, eroina poveştii. Din cauza bugetului mult prea mare ce trebuia alocat, studioul a oprit pre-producţia în 2012, proiectul fiind într-o stare incertă momentan. 

9. Motor City (în dezvoltare)
Rolul: John Miller
Cine l-a primit: Gerard Butler
Motor City e unul din acele proiecte cu drame de culise mult mai interesante decât rezultatul final. În vara anului 2011, distribuitorul Warner Bros, îi oferea lui Chris Evans rolul principal în thriller-ul de acţiune a cărui scenariu a făcut vâlvă la Hollywood, datorită faptului că va fi în esenţă un film mut, eroul rostind doar o replică pe tot parcursul lui. Odiseea unui bărbat care este acuzat pe nedrept de crimă, şi care vrea să se răzbune pe cei care l-au şantajat odată ce este eliberat din închisoare, nu l-a mişcat pe Căpitanul America, acesta refuzând partitura. Dominic Cooper a fost ataşat o perioadă, însă a renuntat datorită amânării filmărilor, Jeremy Renner și Jake Gyllenhaal fiind de asemenea în negocieri cu regizorul Albert Hughes înainte de a pasa oferta. După o vreme, Gary Oldman s-a alăturat distribuţiei în rolul antagonistului, Amber Heard urmând să fie iubita protagonistului. În luna aprilie a anului 2012, Gerard Butler semnase în sfârşit, lucru confirmat chiar de el la Festivalul de Film de la Cannes. Cu toate astea, vara aduce schimbări: Oldman şi Heard abandonează, primul fiind înlocuit de Adrien Brody. Când în sfârşit producţia avea o dată oficială de începere a filmărilor, mai exact 17 septembrie, ne este comunicat doar cu câteva zile înainte că filmului i-a murit motorul: cele 3 companii de producţie, Emmett Furla Oasis Film, Envision Entertainment și Foresight Entertainment şi-au retras banii, comentând că lansarea pe 31 martie 2013 impusă de Warner Bros, e imposibil de îndeplinit. Timpul scurt până la data stabilită ar fi însemnat o post-producţie de mântuială, ce compromitea realizarea efectelor speciale complexe. Motor City există în continuare pe IMDB, semn ca producătorii încă doresc să-l vadă realizat într-o zi, însă de foarte mult timp nu am mai avut nici un update. 


- PROIECTE ANULATE / NEPRODUSE / ZVONURI - 

1. The Orphan King
Rolul: Seth King
În toamna lui 2004, Evans spunea într-un interviu că în vară a turnat un film ''super independent, cu buget super redus, foarte întunecat, plin cu violență, droguri și sex'' despre 4 băieţi ce în anii '80 fac bani din traficul de droguri. Unul din ei (Evans) vrea să lase în urmă proastele obiceiuri, drept urmare, se înscrie la facultate şi încearcă să-şi facă o iubită. Partenera lui a fost Alexis Bledel (Gilmore Girls / Fetele Gilmore) iar într-un rol secundar putea fi văzut Bill Pullman (foto stânga) Filmul era în faza de post-producție, însă nişte divergenţe între regizorul / scenaristul Andrew Wilder şi producători, au lăsat filmul neterminat.

2. Under the Blue Sky
Rolul: Eroul
Într-un interviu pentru Entertainment Weekly din 2007, Chris Evans spunea că tocmai a citit un scenariu grozav, fiind tentat să joace în drama indie ce-l avea pe Mark Pellington (foto dreapta) ataşat ca regizor. Under the Blue Sky era despre un tânăr soldat american care supraviețuiește războiului din Irak. Întors acasă, este deziluzionat şi depresiv, fiindcă făcuse o promisiune: în cazul în care colegii lui işi vor pierde viaţa pe front, el va trece pe la părinţii acestora şi le va povesti ce s-a întâmplat cu adevărat. Alison Lohman urma să interpreteze o fată pe care eroul o întâlneşte, şi care îl va ajuta să se bucure din nou de viaţă. Proiectul a stagnat multă vreme în faza de pre-producţie, Evans avertizând de la bun început că filmul s-ar putea să nu-şi găsească finanţatori. A avut dreptate, nu şi-a găsit.  

3. Satisfaction
Rolul: Jimmy
Drama indie în regia Anyei Camilleri, după un scenariu de Simon Burke, era povestea unui tânăr gigolo (Evans), care în cadrul meseriei întâlnește o damă mult mai în vârstă, dar foarte atrăgătoare (Sharon Stone). Cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt, însă știu că nu vor putea fi niciodată fericiți. Filmările urmau să demareze pe 10 ianuarie 2010 în Roma și Londra, însă chiar înainte de start, proiectul a fost anulat, cauzele fiind probabil de natură financiară, lucru des întâlnit când vine vorba de proiecte mici, independente. 


Îţi place Chris Evans ? În ce rol din cele enumerate mai sus ţi-ar fi plăcut să-l vezi ?

1 comments:

maria spunea...

nu prea imi place chris evans, dar nici nu pot sa spun ca-mi displace total, doar ca pana acum nu m-a convins si in nici un caz nu mi-l pot imagina in fracture sau milk.

Trimiteți un comentariu