joi, 3 mai 2012

Rolurile pierdute ale lui Chris Evans

Iata-ne la un nou articol despre rolurile pierdute ale unui actor, o serie ce a debutat cu Jim Carrey. Mâine se lansează și în cinematografele noastre blockbuster-ul The Avengers / Răzbunătorii, fapt pentru care va propun să citiți despre un actor ce a pășit cu acest film în rândul starurilor de prima mâna de la Hollywood.

Chris Evans, căci despre el vorbim, sau Căpitanul America așa cum îl știu cei mai mulți în 2012, este un actor american din Boston, Massachusetts, cunoscut atât pentru filme cu buget mari cât și pentru producții independente.
S-a născut pe 13 iunie 1981 într-o familie cu un frate și două surori mai mari. Tatăl (Bob) este de meserie dentist, iar mama (Lisa) dansatoare. Desi ii placea teatrul, si juca in piesele din timpul scolii, nu plănuia să devină actor, însă după un scurt-metraj realizat în 1999, The Paper Boy, s-a 'îndrăgostit' de actorie si a călătorit la New York, unde a luat lecții de actorie pe timpul verii. A cunoscut un agent care i-a făcut rost de primele roluri în seriale de televiziune unde era creditat ca și 'guest star'. Marele debut în film s-a produs destul de rapid, în 2001, când a fost selectat pentru a juca rolul principal în parodia Not Another Teen Movie / Inca un film despre adolescenti.

Următorul rol major a fost în thriller-ul Celularul (2004) cu Kim Basinger și Jason Statham. După prestații reușite în filme ca Fierce People și London, a fost ales de studiourile MARVEL să-i dea viață lui Johnny Storm a.k.a Torța Umană în adaptarea pentru marile ecrane a benzilor desenate Fantastic Four (2005). După acest succes, ofertele au venit pe bandă rulantă, Sunshine (2007) în regia lui Danny Boyle, animația Battle for Terra (2007) și Stăpânii străzilor (2008) cu Keanu Reeves fiind doar câteva din succesele actorului. În 2010, presedintele Marvel, Kevin Feige, i-a oferit rolul Căpitanul America într-un film ce are la baza tot niște benzi desenate create de Stan Lee

Având în pregătire Captain America 2, drama biografică The Iceman despre criminalul notoriu Richard Kuklinski și sf-ul independent Snowpiercer, Chris Evans da semne că va mai zăbovi la Hollywood pentru o perioada bună de vreme.
Să revenim încet și la subiectul articolului care este despre rolurile pierdute. Că și alți actori, și Evans a fost pus în situația de a renunta la un rol, ba chiar să-l piardă sau pur și simplu proiectul a fost trecut pe linie moartă. Va propun să citiți lista de mai jos pentru a vedea ce putea să se regăsească la momentul de față în filmografia actorului.

1. Elizabethtown (2005)
Rolul: Drew Baylor
Cine l-a primit: Orlando Bloom
Chris Evans a dat probe pentru rolul principal din această comedie romantică în regia lui Cameron Crowe, împreună cu Seann William Scott și James Franco. Orlando Bloom era cel mai bine cotat după trilogia Stăpânul Inelelor și primul film al francizei Pirații din Caraibe (2003) astfel încât Crowe a amânat filmările proiectului destul de mult, până când Bloom avea orarul de filmări liber. Și iubita lui Evans la acea vreme, Jessica Biel a dat probe pentru rolul principal feminin însă nu a primit decât un rol secundar, Kirsten Dunst fiind distribuită în rolul lui Claire Colburn.

2. Fracture / Ruptura (2007)
Rolul: Willy Beachum
Cine l-a primit: Ryan Gosling
Chris Evans a impresionat la audiții, regizorul Gregory Holbit asigurându-l că are mari șanse să obțină rolul. În ultimul moment a venit să dea o proba și Ryan Gosling, care i-a convins pe producători că e de departe cea mai bună varianta. Un refuz greu de acceptat pentru Evans care-și dorise foarte mult să lucreze si cu Anthony Hopkins.

3. Gone Baby Gone / Dispăruta fără urmă (2007)
Rolul: Patrick Kenzie
Cine l-a primit: Casey Affleck
Evans a dat probe pentru rolul principal însă se pare că nu a prea convins. Cum nu găsise omul perfect și presat de timp, regizorul și scenaristul Ben Affleck a luat în considerare și varianta de a se distribui pe el însuși în rolul protagonistului. La puțin timp l-a rugat și pe fratele sau mai tânăr, Casey Affleck, să dea o proba și se pare că l-a convins, acesta fiind distribuit in rolul lui detectivului Patrick Kenzie. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cea mai bună actrița într-un rol secundar, Amy Ryan.

4. Battle in Seattle / Haos în Seattle (2007)
Rolul: Johnson
Cine l-a primit: Channing Tatum
Susan Sarandon și Chris Evans au negociat pentru a prelua roluri secundare în drama ce marca debutul regizoral al actorului Stuart Townsend. Se pare că cei doi nu au ajuns într-un final la o înțelegere cu producătorii, astfel încât Tatum a semnat în locul lui Evans. Filmul care spune povestea unor activiști manifestanți ce sosesc în Seattle, la Washington, pentru a protesta împotriva unui summit al Organizației Comerțului Mondial, a fost proiectat la câteva festivaluri de film independent.

5. Milk / Milk: Preţul curajului (2008)
Rolul: Scott Smith
Cine l-a primit: James Franco
Chris Evans a fost la un pas de-a primi rolul, asta după ce Matt Damon a refuzat având alte proiecte, iar Bradley Cooper nu a prea impresionat la audiții, ''finala'' jucandu-se intre el si Franco. Filmul era o oportunitate uriașă pentru Evans de a impresiona criticii și a se face mai cunoscut publicului, căci pelicula lui Gus Van Sant a câștigat 2 premii Oscar, pentru cel mai bun actor (Sean Penn) și cel mai bun scenariu.

6. Kill Your Darlings / Ucide ce iubeşti (2013)
Rolul: Jack Kerouac
Cine l-a primit: Jack Huston
În 2009, când proiectul este în faza de dezvoltare, Chris Evans era atașat pentru a-i da viață poetului nonconformist Jack Kerouac, în aceasta drama despre Generația Beat, o mișcare social-literară inițiată de un grup de scriitori americani între anii 1950 și 1960. Jesse Eisenberg urmă să între în pielea lui Allen Ginsberg, iar Ben Whishaw putea fi William Burroughs. Și această drama independenta în regia lui John Krokidas a întâmpinat multe probleme, începând de la finanțare (evident), finalizarea scenariului, până la completarea distribuției, ca rezultat, filmările au fost amânate pe o perioada nedeterminată, actorii principali renunțând pe rând la roluri. Totuși, anul acesta în martie, a început în sfârșit și producția propriu-zisă, la începutul anului fiind confirmat că actorii care-i vor înlocui pe Eisenberg, Evans și Whishaw sunt Harry Potter, pardon Daniel Radcliffe, Huston, si Ben Foster. Michael C. Hall, cunoscut mai ales pentru rolul din serialul Dexter va apărea în film în rolul lui David Kammerer.

7. Criminal Empire for Dummy's (în dezvoltare)
Rolul: Ray Ford
Cine l-a primit: Milo Ventimiglia (atașat proiectului până în vara lui 2011)
Încă din prima parte a anului 2009, când filmul era în faza de dezvoltare, Evans era atașat acestui proiect ce-l avea in prim-plan pe un tânăr carismatic care te invata cum sa-ti cladesti cu succes propriul imperiu criminal, împărtășindu-și propriile experiențe. Întârzierea filmărilor precum și alte oferte de onorat au fost motivele pentru care Evans a renunțat la rol, în primele luni ale lui 2010 anunțându-se că cel care-l va substitui este starul din Heroes / Eroii, Milo Ventimiglia, știrea venind la pachet cu faptul că Gary Oldman s-a alăturat distribuției, la fel și Malin Akerman, care urma sa fie iubita protagonistului. Se pare că și Ventimiglia a renunțat anul trecut la rol, fiind distribuit în alte proiecte, și pentru că din nou, filmările au fost amânate. Din cate se pare, nici Cliff Dorfman nu mai e la bordul echipei pentru a regiza, însă cu toate acestea, se zvoneste ca filmarile vor incepe în octombrie anul acesta. Bugetul filmului va fi de aprox. 10 mil.$.

8. Luna (în dezvoltare)
Rolul: Om de știință
Chris Evans a negociat cu Doug Liman anul trecut pentru a se alătură celui mai nou film al sau, povestea unor oameni de știință rebeli, care încearcă să fure o sursă misterioasă de energie de pe lună. Liman a mai discutat și cu Bradley Cooper, Zoe Saldana, Andrew Garfield, Megan Fox și Chris Pine, dar se pare că nimic nu s-a concretizat, proiectul fiind pe tuşă în acest moment, Liman avand si alte oferte de onorat. 

9. Motor City (în dezvoltare)
Rolul: John Miller
Cine l-a primit: Gerard Butler
În vara anului trecut, oficialii de la Warner Bros. i-au oferit lui Evans rolul principal în această pelicula a cărui scenariu s-a aflat în 2009 pe Lista Neagră de la Hollywood, lista care aduna cele mai bune scenarii care nu s-au filmat inca. Odiseea unui bărbat care vrea sa se razbune dupa ce este eliberat din închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, pare-se ca nu prea l-a miscat pe starul din Captain America: The First Avenger / Capitanul America: Primul Razbunator, acesta refuzand partitura. Dominic Cooper, colegul lui Evans din filmul amintit, l-a inlocuit pentru o perioada, insa acesta a renuntat datorita altor oferte, dar mai ales din cauza ca filmările au fost amânate pe o perioada nedeterminată. Următorii actori contactați de regizorul Albert Hughes au fost Jeremy Renner și Jake Gyllenhaal, care au spus 'pas' rapid. Anul acesta în aprilie, a fost anunțat că Gerard Butler a semnat pana la urma, Gary Oldman fiind distribuit si el in rolul antagonistului (normal). Butler are agenda încărcată cu o mulțime de proiecte la care trebuie să înceapă lucrul anul acesta, așa că mai devreme sau mai târziu, nu este exclus ca și starul din 300 să-și dea ''demisia''.


PROIECTE ANULATE, NEPRODUSE ! 

1. The Orphan King
Rolul: Seth King
Evans a declarat într-un interviu din 2004, cu ocazia lansării filmului Celularul (septembrie), că în vara anului pomenit a turnat un film ''super independent'' cu buget ''super redus, foarte întunecat, plin cu violență, droguri și sex'' despre 4 baieti ce in anii '80 fac bani din traficul de droguri. Unul din ei (Evans) vrea sa evadeze din aceasta lume, drept urmare se inscrie la facultate si incearca sa-si faca o iubita. Partenera lui din film a fost Alexis Bledel (Fetele Gilmore) iar într-un rol secundar putea fi văzut Bill Pullman (foto stânga) Filmul era în faza de post-producție (editare, montare) însă ca și în cazul altor proiecte independente, lipsa banilor strica planurile realizatorilor, așa că The Orphan King nu a fost niciodata terminat.

2. Under the Blue Sky
Rolul: Eroul
Evans a confirmat într-un interviu din 2007, că este atasat sa joace in aceasta pelicula indie în regia lui Mark Pellington (foto dreapta). Under the Blue Sky urmarea povestea unui tanar soldat american care supraviețuiește razboiului din Irak, asta în timp ce toți prietenii îi mor. Când se întoarce acasă, incearca sa-si dea seama cum sa le spuna parintilor acestora ce s-a intamplat cu adevarat. Proiectul a stagnat multă vreme în faza de dezvoltare, ca mai apoi să dispară de pe site-urile de profil. Nu a fost expus nici până azi motivul anulării proiectului, însă probabil au fost din nou probleme cu finantarea. 

3. Satisfaction
Rolul: Jimmy
Un alt proiect ce putea să-i schimbe în bine cariera actorului era Satisfaction. Drama independența în regia Anyei Camilleri era povestea unui tânăr gigolo (Evans) care în cadrul 'meseriei' întâlnește o damă mult mai în vârstă, dar foarte atrăgătoare (Sharon Stone). Cei doi se îndrăgostesc unul de celalat, insa știu că nu vor putea fi niciodată fericiți. Filmările urmau să-nceapă pe 10 ianuarie 2010 în Roma și Londra, însă chiar inainte de start, proiectul a fost anulat, cauzele nefiind cunoscute.


Îţi place Chris Evans ? În ce rol din cele enumerate mai sus ţi-ar fi plăcut să-l vezi ?

1 comentarii:

maria spunea...

nu prea imi place chris evans, dar nici nu pot sa spun ca-mi displace total, doar ca pana acum nu m-a convins si in nici un caz nu mi-l pot imagina in fracture sau milk.

Trimiteți un comentariu