duminică, 19 aprilie 2015

Rolurile pierdute ale lui James Franco

Talentat, frumos şi extrem de productiv. Sunt doar 3 caracteristici care îl definesc pe James Edward Franco. Actor, regizor, producător, scenarist, scriitor, compozitor, profesor şi mai nou critic de film, James Franco în 37 de ani le-a cam făcut pe toate. Şi încă spune că mai are multe de făcut ''Nu mă relaxez. Nu-mi place nici să dorm. Simt că sunt prea multe de făcut tot timpul''.

Franco s-a născut pe 19 aprilie 1978 în Palo Alto, California.
Mai are doi fraţi, Tom şi Dave, ultimul fiind şi el un actor în plină ascensiune. A absolvit liceul în 1996 şi s-a hotărât să-şi urmeze visul de a deveni actor pentru a scăpa de timiditate. După doi ani de apariţii episodice în diverse show-uri, a fost remarcat şi a primit unul dintre rolurile principale în serialul pentru adolescenţi Freaks and Geeks / Rebelii şi tocilarii (1999), unde pe parcursul a 18 episoade a fost rebelul Danny Desario. Serialul a fost anulat după doar un sezon, însă pentru James a fost ca o rampă de lansare, ajutându-l să fie mai cunoscut şi să formeze nişte prietenii solide cu actorul Seth Rogen, şi cu Judd Apatow, prolificul producător şi regizor de filme de comedie.
La doar un an după anularea serialului, a interpretat un alt rebel, eternul rebel al Hollywood-ului James Dean, într-un film biografic de televiziune cu acelaşi nume. A riscat şi a acceptat partitura, primind ovaţii la scenă deschisă şi câştigând anul următor Globul de Aur pentru cel mai bun actor.
Au urmat roluri din ce în ce mai bune ca cele din Spider-Man (2002), Sonny (2002), debutul regizoral al lui Nicolas Cage, City by the Sea / Amprenta unui asasin (2002), unde a fost fiul, din nou rebel, al lui Robert De Niro, care i-au sporit popularitatea.
Simţind că are multe de spus şi că vrea să se exprime mai bine, făcând filme de artă, a pus împreună cu un bun prieten de-al său, Vince Jolivette, bazele companiei de producţie Rabbit Bandini Productions lansând în 2005 lungmetrajul The Ape / Maimuţa. Tot sub același logo, Franco a scris, regizat, produs şi jucat în o mulţime de pelicule, în general adaptări după cărţi foarte cunoscute, cele mai recente fiind As I Lay Dying şi Child of God / Fiul lui Dumnezeu, ambele în 2013, două romane scrise de William Faulkner respectiv Cormac McCarthy.
Alte titluri de menţionat din filmografia lui Franco ar fi Pineapple Express / O afacere riscantă (2008) unde face din nou echipă cu Seth Rogen, si pentru care este din nou nominalizat la Globurile de Aur, Milk - Preţul curajului (2008) unde i-a dat replica lui Sean Penn, într-un film biografic despre Harvey Milk, Howl / Urletul (2010), unde a fost Allen Ginsberg, unul din cei 3 fondatori ai Generaţiei Beat, reboot-ul de succes Rise of the Planet of the Apes / Planeta Maimuţelor: Invazia (2011) sau recentul prequel al clasicului The Wizard of Oz / Vrăjitorul din Oz (1939).
A fost nominalizat şi la premiile Oscar în 2011 pentru 127 Hours / 127 de ore, povestea adevărată a lui Aron Ralston, un alpinist care a rămas blocat în Marele Canion în 2003, fiind nevoit pentru a se salva să-şi amputeze braţul.

Cât despre proiectele viitoare, Franco a finalizat mai multe filme independente sub logo-ul Rabbit Bandini, printre care Black Dog Red Dog, Memoria sau Yosemite. Recent a putut fi văzut alături de Jonah Hill în True Story, un film produs de compania lui Brad Pitt, în Every Thing Will Be Fine, în regia lui Wim Wenders, în thrillerul Good People alături de Kate Hudson şi Tom Wilkinson, în drama biografică Queen of the Desert, unde apare alături de Nicole Kidman, Robert Pattinson și Damian Lewis, şi în controversatul The Interview. Mai are în pregătire două animaţii, The Little Prince şi Sausage Party, cea din urmă nefiind recomandată minorilor, şi o adaptare după romanul lui Steve Erickson, Zeroville, toate trei urmând să fie lansate în 2016.

Astăzi, cu ocazia împlinirii a 37 de ani, i-am dedicat lui James un nou articol din seria Roluri pierdute. Drept urmare, vă propun să vedeţi ce filme puteau să se regăsească acum în filmografia actorului. Unele proiecte le-a refuzat, altele le-a pierdut în faţa altora, iar câteva au fost pur şi simplu anulate. Citiţi mai jos:  

1. Spider-Man / Omul Păianjen (2002)
Rolul: Peter Parker (Omul Păianjen)
Cine l-a primit: Tobey Maguire
Fiind puţin cunoscut la vremea respectivă, doar datorită serialului Rebelii şi tocilarii, actorul avea nevoie de un impuls pentru a intra în atenţia producătorilor şi regizorilor de film importanţi. Astfel se explică dorinţa starului de a interpreta rolul celebrului supererou Marvel aruncător de pânze. Franco a dat de mai multe ori probe pentru rolul titular însă nu a primit decât rolul amicului cel mai bun al lui Peter Parker, Harry Osborn. A declarat în mai multe interviuri că nu-i poartă pică lui Tobey Maguire, căci în opinia lui, el este cel mai bun Om Păianjen din toate timpurile. Ar fi fost interesant de văzut cum evolua cariera starului dacă prindea rolul principal în această franciză de mare succes în regia lui Sam Raimi. A mai spus că nu a urmărit primul film din noua serie cu Andrew Garfield şi că nici nu are de gând s-o facă în viitorul apropiat.

2. Mean Girls / Fete rele (2004)
Rolul: Aaron Samuels
Cine l-a primit: Jonathan Bennett
James Franco a vrut să joace în această comedie pentru adolescenți, iar producătorii l-au luat serios în considerare, înainte să se decidă definitiv și să-l aleagă pe mai slab cotatul Jonathan Bennett. Filmul a fost lăudat de criticii de specialitate și a avut un succes incredibil la Box Office la un buget de doar 17 mil. $, probabil și datorită lui Lindsay Lohan (foto), care era foarte populară la acea vreme și nu o luase încă razna.

3. Elizabethtown (2005)
Rolul: Drew Baylor
Cine l-a primit: Orlando Bloom
James Franco a dorit să joace în această comedie romantică în regia lui Cameron Crowe, regizorul şi scenaristul apreciatelor Jerry Maguire (1996), Vanilla Sky / Vanilla Sky - Deschide ochii (2001) sau Almost Famous / Aproape faimoşi (2000). Franco nu a prea convins, şi se pare că nici Seann William Scott. Chris Evans a dat probe pentru rolul principal, la fel şi Jessica Biel, iubita Căpitanului America la acea vreme, pentru rolul principal feminin, însă nici unul nu s-a ales cu ce-a vrut, Orlando Bloom şi Kirsten Dunst fiind capetele de afiş ale acestui film care nu a încântat foarte mult criticii şi nici la Box Office nu s-a prea descurcat, reuşind abia să-şi acopere bugetul investit de 45 mil. $.

4. Black Water Transit (2009)
Rolul: Nicky
Cine l-a primit: Stephen Dorff
Black Water Transit este unul din multele proiecte independente care, din cauza banilor şi a amânărilor constante ale filmărilor, îşi pierde pe rând regizorii, actorii, ajungând cu greu să vadă lumina marilor ecrane. Anunţat prima dată în 2005 cu Bruce Willis în rolul principal, acesta a fost înlocuit în mai 2006 de Vin Diesel cu el alăturându-se atunci James Franco, Kevin Bacon şi Sophie Okonedo. Diesel a părăsit proiectul în luna iulie, spre sfârşitul anului Bruce Willis încercând să resusciteze proiectul din nou cu el în rolul titular şi cu Samuel L. Jackson. În februarie 2007 Samuel Bayer a renunţat la regie, iar Tony Kaye a fost pus in scaunul regizoral.
Cu acesta la bord, lucrurile au mers în sfârşit înspre bine, câteva luni mai târziu, Karl Urban, Laurence Fishburne, Stephen Dorff şi Aisha Tyler semnând pentru a-i înlocui pe cei menţionaţi mai sus. Pelicula a fost prezentată în aprilie 2009 la Festivalul de Film de la Cannes, însă nu şi-a găsit nici un distribuitor, fapt pentru care nici în prezent nu există o poză oficială, un poster sau un trailer.

5. Sympathy for Delicious / Un talent metafizic (2010)
Rolul: Rockerul
Cine l-a primit: Orlando Bloom
Franco semnase în vara lui 2008 pentru acest proiect independent care marca debutul regizoral al lui Mark Ruffalo. Însă, la finalul anului, fratele lui Ruffalo a decedat, astfel că acesta a amânat filmările, care iniţial urmau să demareze la începutul anului 2009, în consecinţă Franco debarasându-se de proiect. Salvarea a venit de la Orlando Bloom, acesta intrând în pielea un rocker rebel dependent de droguri. Filmul nu a adunat aproape nici un ban, şi nici nu a prea făcut impresie în ochii criticilor de specialitate.

6. Inception / Începutul (2010)
Rolul: Arthur
Cine l-a primit: Joseph Gordon-Levitt
Probabil cea mai mare greşeală a starului de până acum a fost refuzarea acestui rol secundar în multipremiatul Inception semnat de Christopher Nolan. Acesta a fost în discuţii cu Nolan şi s-a arătat interesat de rol, însă în cele din urmă a declinat oferta din cauza altor proiecte pentru care semnase deja. Franco primeşte des oferte pentru filme mari, blockbustere, însă Joseph Gordon-Levitt, la acea vreme era cunoscut în general pentru filme independente, însă acest rol a fost pentru el o adevărată rampă de lansare, Nolan cooptându-l doi ani mai târziu şi pentru ultimul capitol al trilogiei Batman, The Dark Knight Rises / Cavalerul Negru: Legenda renaşte.

7. This Means War / Să fie război (2012)
Rolul: Franklin Foster / Tuck Hansen
Cine l-a primit: Chris Pine / Tom Hardy
Aducerea acestei comedii de acţiune despre doi spioni care se îndrăgostesc de aceeaşi femeie pe marile ecrane, a durat mai bine de 10 de ani. Iniţial cu Martin Lawrence şi Chris Rock, filmul a suferit multe transformări la distribuţie pe parcursul anilor, mulţi actori fiind ataşaţi la un moment dat pentru a le da viață celor doi spioni, printre care şi Bradley Cooper, Sam Worthington, Colin Farrell sau Justin Timberlake. Cu Will Smith în calitate de producător din 2010, lucrurile au început în sfârşit să prindă contur, Chris Pine şi Tom Hardy (foto) acceptând rolurile principale, Reese Witherspoon fiind distribuită în rolul femeii fatale.

8. Wrath of the Titans / Furia titanilor (2012)
Rolul: Agenor
Cine l-a primit: Toby Kebbell
James Franco şi Javier Bardem au fost doriţi de producători în această continuare a aventurilor lui Perseu din Clash of the Titans / Înfruntarea titanilor (2010), în rolurile lui Agenor, fiul lui Poseidon, respectiv zeului Ares. Discuţiile nu s-au concretizat, ambii având, probabil, și alte contracte semnate, adevăratul motiv nefiind dezvăluit nici azi. Deşi furia titanilor presei a fost mare, arătând spre peliculă multe degete mijlocii, aceasta s-a descurcat bine la Box Office, strângând peste 300 mil. $ în toată lumea. Momentan nu se aud vești despre un nou sequel, deși era vorba de conceperea unei francize în toată regula.

9. Prometheus (2012)
Rolul: Charlie Holloway
Cine l-a primit: Logan Marshall-Green
Încă un proiect ce era bine venit în filmografia actorului. Ridley Scott a luat în considerare mai mulţi tineri pentru rolul Charlie Holloway, în acest prequel al seriei Alien, însă într-un final s-a oprit la Logan Marshall-Green (foto stânga), un actor destul de puţin cunoscut. Filmul a împărţit criticii în două tabere: unii l-au venerat, alţii n-au fost impresionaţi. Totuşi, a avut mare succes la Box Office (403 mil. $), astfel încât în momentul de faţă se pregăteşte şi o continuare, care, din câte se pare, va fi lansată pe 4 martie 2016.

10. Savages / Brutele (2012)
Rolul: Ben
Cine l-a primit: Aaron Taylor-Johnson
Oliver Stone s-a întâlnit cu mai mulţi actori printre care Tom Hardy, James Franco, Leonardo DiCaprio şi Garrett Hedlund pentru a vedea cine este mai potrivit pentru a-l interpreta pe primul din cei doi protagonişti ai filmului, Ben, un traficant de marijuana, care împreună cu cel mai bun prieten al său, Chon (Taylor Kitsch), trebuie să o salveze pe iubita lor comună din mâinile unor traficanți mexicani, interpretaţi de Benicio Del Toro şi Salma Hayek. Rolul principal feminin, cel al Opheliei, urma să fie jucat de Jennifer Lawrence, însă aceasta a declinat oferta pentru a face primul film al seriei The Hunger Games / Jocurile foamei (2012). Înainte ca Blake Lively să fie aleasă, alte actriţe printre care Olivia Wilde, Abbie Cornish, Amber Heard sau Teresa Palmer au fost testate pentru rol.

11. The Master (2012)
Rolul: Freddy Quell
Cine l-a primit: Joaquin Phoenix
Paul Thomas Anderson, aclamatul regizor şi scenarist american nominalizat până acum la 6 premii Oscar, pentru filme ca Boogie Nights (1997), Punch-Drunk Love / Ameţit de dragoste (2002) sau There Will Be Blood / Va curge sânge (2007) îl dorea pe Franco pentru rolul principal însă acesta a refuzat pe motiv că rolul nu l-a speriat suficient de tare, nu era o provocare suficientă pentru el. Şi asta a fost. Pentru prestația sa, Joaquin Phoenix a primit în 2013 câte o nominalizare atât la premiile Oscar cât şi la Globurile de Aur. Franco e un actor foarte bun şi poate ar fi avut aceeaşi soartă. Încă un proiect pe care zic eu, n-ar fi trebuit să-l rateze.

12. The Iceman (2012)
Rolul: Robert Pronge
Cine l-a primit: Chris Evans
Şi The Iceman a fost unul din acele proiecte care a întâmpinat multe probleme până să ajungă în faza de producţie. Filmul, o biografie a lui Richard Kuklinski, unul dintre cei mari asasini plătiți ai Americii, a fost anunţat din 2009, la începutul lui 2010 avându-i la bord pe Michael Shannon, James Franco, Benicio Del Toro şi Maggie Gyllenhaal, ultimii 3 renunţând pe rând din cauza pre-productiei îndelungate şi a amânării filmărilor din nou şi din nou, sora actorului Jake Gyllenhaal și din cauza sarcinii. Producătorii le-au găsit înlocuitori cu mai puţin de o lună înainte de începerea filmărilor, în persoanele lui Ray Liotta, pentru rolul destinat lui Del Toro, Winona Ryder, iar Evans a preluat rolul pe care Franco urma să-l interpreteze inițial. Franco a putut fi văzut până la urmă în film, căci în perioada de post-producție, Shannon, care-i este bun prieten, l-a întrebat dacă e liber acum şi dacă poate să vină să filmeze un cameo. Acesta a acceptat, şi ironic, personajul pe care l-a luat a avut aceeaşi soartă ca şi domnul Freezy, porecla lui Pronge. Un alt proiect cu acelaşi titlu şi cu acelaşi subiect, însă cu Mickey Rourke în rolul lui Kuklinski fusese anunţat tot în 2010, însă nu s-a materializat nici până azi.

13. Lovelace (2013) 
Rolul: Chuck Traynor
Cine l-a primit: Peter Sarsgaard
Timp de mai bine de un an înainte de începerea filmărilor, James Franco fusese ataşat să-l interpreteze pe Chuck Traynor, primul soţ al faimoasei actriţe de filme pentru adulţi ai anilor '70 Linda Lovelace, în acest film biografic despre vedeta al cărei film Deep Throat (1972) a spart toate recordurile în materie de încasări la acea vreme. Ca şi în cazul altor proiecte independente, şi Lovelace a stat pe tuşă mai bine de 6 ani până să ajungă pe marile ecrane, având premiera în ianuarie 2013 la Festivalul de Film de la Sundance. Anunţat încă din 2007 cu Anna Faris în rolul titular, aceasta a renunțat din cauza amânării filmărilor, cauzate în mare parte din lipsa banilor care s-au strâns greu, proiectul având un bugest estimat la 10 mil $. Lindsay Lohan se pare că a fost ataşată pentru o scurtă perioadă în 2010, urmând ca Kate Hudson să preia şi ea pentru o vreme rolul în 2011. Înainte ca Amanda Seyfried (foto) să fie aleasă, Olivia Wilde a refuzat rolul declarând că e mult prea sexi pentru rol şi că l-ar strica, Linda Lovelace fiind în opinia ei o femeie foarte inocentă şi drăguţă. Deşi nu a mai aşteptat şi a onorat alte oferte, Franco are din nou o apariţie cameo în film, portretizându-l pe Hugh Hefner la tinerețe, fondatorul revistei pentru adulţi Playboy.
Un alt film cu acelaşi subiect numit Inferno: A Linda Lovelace Story, e acum în faza de dezvoltare cu Malin Ackerman în rolul Lindei, respectiv Matt Dillon ca Chuck Traynor.

14. The Butler / Majordomul (2013) 
Rolul: John Kennedy
Cine l-a primit: James Marsden
James Franco a fost unul din mulţii actori luaţi în considerare pentru a-l juca pe preşedintele Statelor Unite John Kennedy la tinereţe după ce Matthew McConaughey a renunțat pentru alte angajamente. Filmul, care a avut un succes neaşteptat la Box Office, în special în America, adunând peste 100 mil. $, spune povestea lui Cecil Gaines (Forest Whitaker), un majordom care a lucrat la Casa Albă sub mandatele a 8 preşedinţi pe parcursul a 30 de ani. Pelicula, care beneficieaza de prezenţa multor staruri de calibru printre care Robin Williams, John Cusack, Liev Schreiber sau Alan Rickman, a fost lăudată de critica de specialitate pentru scenariul emoţionant şi pentru calitatea performanţelor actoriceşti. Oprah Winfrey apare şi ea în film în rolul Gloriei Gaines, soţia lui Cecil.

15. While We're Young (2014) 
Rolul: Jamie
Cine l-a primit: Adam Driver
Înainte ca Adam Driver să fie distribuit în dramedia regizată de Noah Baumbach, James fusese ataşat să joace al doilea rol principal masculin, într-o poveste despre doi soţi (Ben Stiller şi Naomi Watts) trecuţi de 40 de ani, care sunt inspiraţi de un tânăr cuplu (Driver şi Amanda Seyfried, foto) să aibă o relaţie mai relaxată, profitând de plăcerile vieţii. Din cauza strângerii cu greu a banilor şi a repetatelor amânări, starul a renunţat, fiind tocmai distribuit pe-atunci în Oz: The Great and Powerful / Grozavul şi puternicul Oz (2013). Jesse Eisenberg l-a substituit pentru o vreme, înainte să părăsească şi el distribuţia. În 2013, Watts a înlocuit-o pe Cate Blanchett, care avuse rolul în perioada în care Franco trebuia să joace. Filmul a avut premiera anul trecut la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, şi a poposit în câteva cinematografe din State pe 27 martie anul acesta.

16. Ricky Stanicky (2016)
Rolul: Ricky Stanicky
Cine l-a primit: Jim Carrey
În urmă cu câțiva ani James Franco vroia să-şi pună în agendă şi o comedie. Proiectul de faţă, de care Franco fusese ataşat timp de un an, spune povestea a 3 adolescenţi care vrând să facă o farsă, ard din temelii o casă din vecini și dau vina pe un anume Ricky Stanicky. Problema este că tipul nu există, ci doar a fost inventat de cei 3 amici pentru a nu fi traşi ei la răspundere. 20 de ani mai târziu, încă mai dau vina tot pe el, pentru a scăpa din orice situaţie neplăcută. Când toţi ''4'' vor să meargă în Las Vegas pentru a se distra, soţiile lor îi ameninţă şi insistă ca mai întâi să-l cunoască pe acest Ricky Stanicky. Drept urmare, cei 3 merg mai departe cu minciuna şi angajează un actor de mâna a doua care să întruchipeze eternul țap ispășitor. Franco urma să joace rolul din titlu, însă după o perioadă a renunţat, primind între timp şi alte oferte. Jim Carrey a preluat rolul în aprilie 2013, când bunul său prieten Steve Oedekerk (scenaristul filmelor cu Ace Ventura, Bruce Almighty / Dumnezeu pentru o zi - 2003) s-a decis să șlefuiască puțin scenariul scris de Jeff Bushell, dorinţa-i fiind aceea de a face o comedie interzisă minorilor în vena lui The Hangover / Marea mahmureală (2009), schimbând astfel tonul ''cuminte'' al poveştii originale, și de a regiza de asemenea. Inițial, Peyton Reed urma să stea la cârma filmului, același Reed care a colaborat cu Carrey la Yes Man (2008). Filmările vor începe în această vară, iar informaţii recente ne aduc la cunoştinţă faptul că Oedekerk a renunţat la scaunul regizoral şi a fost înlocuit de Peter Farrelly (foto) (Dumb and Dumber / Tăntălăul şi Gogomanul - 1994, Me, Myself and Irene - 2000, Dumb and Dumber To / Mai tăntălău, mai gogoman - 2014, toate cu Jim în rolul principal), care a declarat că va mai lucra în tandem cu fratele său Bobby, doar că vor să înceapă să facă şi proiecte individuale.

17. Gotti: In the Shadow of My Father (????, în dezvoltare) 
Rolul: John Gotti Jr.
Cine l-a primit: Rol nedistribuit încă
Încă un proiect care încă încearcă să se materializeze de mai bine de 5 ani.
Gotti: În the Shadow of My Father, spune povestea adevărată a clanului mafiot Gambino din New York şi se va concentra în special pe relaţia dintre John Gotti Sr, care din câte se pare va fi interpretat de John Travolta şi fiul acestuia John Gotti Jr. (foto), care şi-a exprimat susţinerea faţă de proiect şi va fi şi unul dintre producători. James Franco fusese ataşat o perioadă de vreme, însă amânarea repetitivă a filmărilor şi alte probleme de natură financiară l-au determinat să renunţe. Ben Foster l-a substituit la scurt timp după aceea, câştigând pare-se rolul în faţa unor tineri în plină ascensiune precum Shia LaBeouf, Channing Tatum sau Dominic Cooper. Al Pacino fusese distribuit în urmă cu patru ani în rolul Aniello Dellacroce, asociatul şi mentorul lui John Gotti Sr, însă se pare că între timp a renunţat și el. Și cum toate aceste lucruri nu erau de ajuns, veteranul Joe Pesci i-a dat în judecată pe producători cerând despăgubiri în valoare de 3 mil. $ fiind forţat să se îngraşe cu peste 13 kilograme pentru personajul Angelo Ruggiero ca după aceea să fie informat că nu acesta va fi rolul său, ci unul mai puţin important, plus că i se va reduce substanţial şi salariul. Ultimele ştiri datează din primăvara lui 2013, când Anthony Hopkins a semnat pentru un rol. Atât Nick Cassavetes, cât şi Barry Levinson au fost anterior anunţaţi în scaunul regizorul însă au renunţat din diferite motive. Joe Johnston, al cărui ultim film mare a fost Captain America: The First Avenger / Căpitanul America: Primul Răzbunător (2011), pare să fie, pentru moment, dispus să regizeze pelicula, care nu are nici acum o dată de începere a filmărilor, fiind cel mai probabil vorba de o nouă amânare.

18. The Garden Of Last Days (????, în dezvoltare) 
Rolul: AJ
Cine l-a primit: Rol nedistribuit încă
Eram anunţați la sfârşitul lunii aprilie 2013, că James Franco va regiza, va produce şi va juca în această adaptare a cărţii lui Andre Dubus, un bestseller plin de profunzime şi tensiune psihologică despre 3 oameni ale căror drumuri se intersectează într-o noapte de septembrie într-un club de noapte din Florida. O avem pe April, o stripteuză care şi-a adus fiica la lucru, Bassam, un client străin plin de bani, plus AJ, tot un client al clubului care a fost dat afară, fiind beat, furios şi singur. Franco a distribuit-o la scurt timp pe Emilia Clarke (foto), celebră pentru rolul ei din seria HBO Game of Thrones / Urzeala Tronurilor, iar filmările urmau să-nceapă la mijlocul lui iulie, însă Franco a abandonat proiectul cu două săptămâni înainte de intrarea în producţie. Acesta nu a dat nici o declaraţie oficială, însă mai multe surse din interior dau ca şi motiv neînțelegeri legate de bugetul peliculei plus anumiți oameni pe care starul vroia să-i angajeze, decizii neaprobate de cei de la Millennium Films.
Gerard Butler rămâne în continuare unul dintre producători, în vreme ce Emilia Clarke pare-se că a renunţat şi ea la rolul lui April.

PROIECTE ANULATE, NEPRODUSE !

1. Paint (în dezvoltare între 2003 și 2004)
Regretatul Robert Altman urma să regizeze aceasta satiră ce-i avea ca protagonişti pe Salma Hayek (foto) şi pe James Franco. Hayek urma să fie o realizatoare de filme documentare care lucrează la un nou proiect despre un pictor ucis. Ancheta o conduce la fratele mai tânăr (Franco) al artistului, şi el tot pictor.
Filmările urmau să-nceapă în septembrie 2003, însă fără nici o explicaţie filmul nu a mai intrat în producţie.


2. Mark Twain Remembers (in dezvoltare intre 2003 si 2004)
Rolul: Mark Twain
Franco urma să-l interpreteze pe celebrul autor Samuel Clemens, cunoscut publicului sub pseudonimul Mark Twain, la tinereţe, într-un film biografic care era anunţat în vara lui 2003, bazat pe romanul lui Thomas Hauser. Pelicula nerealizată s-ar fi concentrat în marea parte pe Clemens la 20 şi ceva de ani, când pleacă din Missouri şi eliberează un sclav. Aceasta păţanie îl va inspira să scrie ''Aventurile lui Huckleberry Finn''. Mark Twain, pe parcursul a 74 ani a mai scris cărţi ca ''Prinț şi cerșetor'', ''Un yankeu la curtea regelui Arthur'' sau ''Aventurile lui Tom Sawyer''.

3. The Hedonist (în pre-producție în 2004)
Rolul: Roy
James vroia să debuteze ca şi regizor cu această dramă anunţată în 2004, în care doi fraţi, primul, dependent de muncă, al doilea mare petrecăreţ (Franco), vor realiza că se au unul pe celălalt şi ăsta e cel mai important lucru. Chiar dacă proiectul de faţă nu s-a mai realizat, Franco şi-a văzut visul împlinit, când în anul următor a regizat primul său lungmetraj, The Ape / Maimuţa.

4. The Night Stalker (în dezvoltare între 2011 și 2012) 
Rolul: Richard Ramirez
Încă un proiect ce putea fi extrem de interesant pentru starul de 37 de ani. În urmă cu patru ani, se anunțase că acesta va produce, va regiza şi va juca rolul principal în acest thriller care spunea povestea adevărată a lui Richard Ramirez (1960 - 2013, foto stânga), un mexicano-american din El Paso, Texas, care viola, tortura şi umilea femei, deşi scopul principal era să le jefuiască. Găsit vinovat şi pentru 13 omoruri, Ramirez a fost condamnat la moarte prin gazare în 1989. Franco a dorit să facă acest film prin intermediul propriei sale companii de producţie, RabbitBandini. Edgar Wright, regizorul şi scenaristul unor parodii extrem de apreciate ca Shaun of the Dead / Lupta cu zombi (2004) sau Hot Fuzz / Poliţist meseriaş (2007), intenționează să realizeze un film cu acelaşi titlu, fără nici o legătură cu Ramirez însă, fiind o poveste despre un reporter de investigaţii care rezolvă crime bizare comise de vampiri, vârcolaci sau zombi. Rolul principal îl va deține Johnny Depp.

5. The Game (în dezvoltare în 2012)
Rolul: Erik Von Markovick (Mystery)
De când Columbia Pictures a achiziţionat în 2005 drepturile de ecranizare a cărţii nonficționale a lui Neil Strauss ''The Game: Penetrating the Secret Society of Pickup Artists'', proiectul de faţă a stagnat în ''iadul dezvoltării '' mutându-se de la scenarişti la scenarişti şi pe la diverse studiori de film, de la Lionsgate până la MGM, ca acum, în 2015, să fie declarat oficial un proiect mort. Personaj excentric şi controversat, Mystery (foto), pe numele său adevărat Erik von Markovick l-a ajutat pe Strauss să se transforme pe parcursul a doi ani, dintr-un bărbat timid, cu chelie şi ochelari, într-un adevărat as în seducţie, putând să învârtă doamnele şi domnişoarele pe degete. Ca urmare a acestui fapt, Mystery a primit propriul său reality-show, The Pickup Artist, care a fost difuzat pe VH1 între 2007 - 2008, în care acesta îi ajuta pe diverşi bărbați să agaţe orice femeie.

Pentru cine e la curent și cu industria muzicală, vă mai spun că-l puteați vedea pe James alături de Rihanna în ''We Found Love''. Cei doi sunt buni prieteni (cântăreaţa a apărut în urmă cu doi ani alături de el, Seth Rogen, Michael Cera şi Jonah Hill în comedia apocaliptică This is The End / A venit sfârșitu'!) însă cu toate astea, Franco a refuzat să-i facă acest favor vedetei feminine care-l dorea pentru rolul iubitului ei din videoclip. Acesta nu a dat un motiv, ci doar a spus că ''nu a putut s-o facă''.

Iți place James Franco ? În ce film / rol din cele enumerate mai sus ți-ar fi plăcut să-l vezi ? 

0 comments:

Trimiteți un comentariu