luni, 24 decembrie 2018

Top 10 filme ''Vreau să văd'' în 2019

Bineînțeles, acum că suntem pe sfârșit de an, e timpul pentru deja ''celebra'' listă cu filme de văzut anul viitor. 

Pentru cei care se află pe Jurnal de cinefil pentru prima dată, menționez că cele 10 filme de mai jos nu au fost alese pe principiul ''ce are mai epic și mai promițător 2019 de oferit'', e doar o listă personală, subiectivă, cu filme ce vor avea premiera anul viitor și pe care EU vreau să le văd, ele nefiind nici într-o anumită ordine, adică primul de pe listă îl aştept cel mai mult etc. Îmi place să lucrez la acest top an de an pentru că cei câțiva oameni care intră pe blog poate au uitat de anumite pelicule, şi cu această ocazie fac un update în calendar, alţii vor descoperi acum niște titluri interesante de care nu aveau nici o idee că există.

Dat fiind că Rotten Tomatoes.com e foarte popular și foarte mulți îl au ca reper pentru a-și face o primă impresie, am adăugat la fiecare producție și pronosticul meu, scorul pe care eu cred că-l va avea odată ce recenziile de la critici vor fi adunate. Acestea fiind zise, vă urez SĂRBĂTORI FERICITE, LA MULȚI ANI, și vă propun o ultimă lectură relaxantă și informativă pe acest final de an. Enjoy !

1. Sonic - aventuri
CÂND: 15 noiembrie 2019 / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 32 %
DESPRE: Adaptare / Inspirat după seria de jocuri video cu același nume dezvoltate de Sega. Un arici antropomorf (voce Ben Schwartz) dintr-o altă dimensiune, dotat cu vitează supersonică, ajunge pe Pământ, iar un polițist (James Marsden) îl va ajuta să scape de Guvernul Statelor Unite care vrea să-l captureze pentru cercetări. În același timp, cei doi vor trebui să-l înfrunte și pe Eggman (Jim Carrey), un savant genial și nebun care are în plan cucerirea lumii.
DE CE: Sunt un om simplu, văd pe site-urile de specialitate JIM CARREY FACE FILM NOU, îl pun automat pe lista peliculelor obligatoriu de văzut, deși, să fiu sincer, după pauza de 3 ani pe care a avut-o, îmi doream ca să revină în cinematografe nu chiar cu un proiect live-action și animație, pentru că din asta rareori iese ceva bun. Filmul e condamnat să fie un eșec la Box Office în SUA, publicul fiind revoltat în general de ideea transpunerii pe film a jocurilor video, însă va avea cu siguranță o viață mai bună la nivel global, în special la noi, unde combinația film pentru copii + actor popular pare-se că funcționează bine.

2. The Room - dramă
CÂND: 2019 (Franţa) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 40 %
DESPRE: Kate (Olga Kurylenko) și Matt (Kevin Janssens) sunt un cuplu în vârstă de 30 și ceva de ani. În căutarea unei vieți mai autentice și mai sănătoase, aceştia se mută într-o casă părăsită de la marginea orașului. Ajungând într-o cameră secretă, cei doi găsesc un artefact misterios ce le poate îndeplini toate dorinţele. Înotând în şampanie şi aruncând cu banii, viața lor pare în sfârşit un basm. Lucrurile iau însă o turnură neaşteptată atunci când cei doi trec la nivelul următor, dorindu-și cel mai de preț dar care le-a fost refuzat până acum de mama natură.
DE CE: Pe principiul Ai grijă ce-ți dorești avem acest thriller european. Deși nu prevăd nimic spectaculos de original, executat bine, The Room ar putea fi una dintre surprizele plăcute ale lui 2019, având în vedere că-l are la bord ca regizor pe Christian Volckman, autorul unui film experimental și ingenios cu Daniel Craig în rolul principal, Renaissance / Renaşterea (2005).

3. The Beach Bum - comedie
CÂND: 22 martie 2019 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 28 %
DESPRE: Un pierde-vară cu pretenții de scriitor (Matthew McConaughey) își trăiește viața după propriile reguli, băutura și cocaina fiindu-i cele mai bune prietene.  
DE CE: Copilul teribil al cinemaului independent, Harmony Korine, regizorul şi scenaristul controversatului Spring Breakers / Vacanța de primăvară, are un nou proiect ce se anunță de pe-acum la fel de discutat. Premisa nu mă interesează foarte tare, însă datorită faptului că cineastul își propune cu fiecare film pe care-l face să strivească toate convențiile și tabuurile, distribuind totodată actori populari în roluri cât se poate de scandaloase şi memorabile, mă aștept să văd ceva total diferit de la Michelle Pfeiffer, Jonah Hill, Zac Efron, și în special de la Martin Lawrence, în prima lui apariție pe marile ecrane după o pauză de 8 ani.


4. The Addams Family - animaţie
CÂND: 18 octombrie 2019 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 67 %
DESPRE: O nouă versiune, de data această animată, cu celebra și morbida familie Addams în prim-plan.
DE CE: Am adorat serialul de pe Fox Kids, ulterior am văzut şi peliculele cu Raul Julia și Anjelica Huston, aşa că un nou film, fie el și animat, cu aceşti ciudaţi plini de umor negru, e un prilej de mare bucurie pentru mine. Fiind regizat de Conrad Vernon, responsabil și pentru Sausage Party / Petrecerea cârnaților, am crezut că reinterpretarea va fi interzisă minorilor, dar se pare că nu. Sper ca animația să aibă succes la Box Office, pentru a putea visa și la o nouă variantă cu actori în carne și oase.

5. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile - dramă
CÂND: 26 ianuarie 2019 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 52 %
DESPRE: Proiect biografic plasat în anii '70 despre Ted Bundy (Zac Efron), unul dintre cei mai mediatizați criminali în serie ai Americii. Cu peste 30 de victime la activ, Bundy a sedus, violat și a omorât fete tinere, procesul lui fiind televizat, iar execuția acestuia a fost sărbătorită cu surle și trâmbițe de poporul american.
DE CE: În urmă cu 10 ani, Efron nu era printre preferații mei, dat fiind și toată nebunia cu High School Musical / Liceul muzical. De-atunci însă, omul s-a apucat serios de lucru, încercând proiecte cât se poate de diferite - de la filme pentru festivaluri la animații, până la drame biografice sau comedii interzise minorilor - chiar dacă rezultatele nu au fost tot timpul cele scontate. Rolul din filmul de față nu e în opinia mea unul decisiv pentru el, însă va avea un cuvânt de spus cu privire la viitoarea traiectorie a carierei lui.

6. Danger Close - război
CÂND: 2019 (Australia) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 45 %
DESPRE: Relatare a bătăliei de la Long Tan, parte a războiului din Vietnam. Pe data de 18 august 1966, un grup de 108 soldați tineri și neexperimentați conduși de căpitanul Harry Smith (Travis Fimmel), au scris istorie pentru Australia, reușind să țină piept inamicului, peste 2500 de soldați vietnamezi.
DE CE: Travis Fimmel e un actor pe care îl urmăresc de prin 2010, convins de carisma și aptitudinile lui actoricești, am ştiut că la un moment dat va ajunge foarte cunoscut. Mă bucur că nu m-am înșelat, fiindcă o duce bine momentan datorită succesului pe care l-a avut cu serialul Vikings / Vikingii. Abia aștept să-l văd și aici, într-un rol ce se anunță a fi un nou tur de forță actoricesc.

7. Once Upon a Time in Hollywood - dramă
CÂND: 9 august 2019 / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 83 %
DESPRE: Un actor tv (Leonardo DiCaprio) şi dublura lui (Brad Pitt), vor să-și facă un nume la Hollywood, în Los Angeles-ul anului 1969.
DE CE: Ca și în cazul altor pelicule semnate Quentin Tarantino, majoritatea informaţiilor sunt ținute sub cheie, însă și de data aceasta cineastul a reușit să asambleze o distribuție de nota 10. Pe lângă Pitt și DiCaprio, mai apar Al Pacino, Margot Robbie, Damian Lewis, Kurt Russell, Emile Hirsch, Dakota Fanning, Tim Roth, Bruce Dern şi James Marsden, într-un film ce are toate șansele să-şi treacă în CV mai multe Globuri de Aur și Oscaruri.

8. The Poison Rose - thriller
CÂND: 2019 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 25 %
DESPRE: Adaptare a unui roman scris de Richard Salvatore apărut anul acesta. Carson Phillips e un detectiv particular ce are o nouă misiune de rutină, o persoană dispărută. După ce își dă seama că fiica lui de care s-a înstrăinat este suspecta principală, acesta e hotărât să afle adevărul, infiltrându-se într-o rețea a crimei și a corupției.
DE CE: Ştiu că sună previzibil și că s-au făcut alte enşpe mii de filme asemănătoare, plus că regizorul George Gallo nu e chiar un om pe care să te poți baza, însă nu pot să trec cu vederea distribuția impresionantă: John Travolta, Forest Whitaker, Robert Patrick, Famke Janssen, plus 3 actori dragi mie: Brendan Fraser, Peter Stormare și Morgan Freeman. Dat fiind că toţi actorii sunt departe de zilele lor de glorie, sunt sigur că The Poison Rose va beneficia doar de o lansare limitată în cinematografe, însă va avea cu siguranţă o viață foarte bună pe platformele Video On Demand (VOD), unde mulți curioși vor vrea să vadă ce-i cu această pleiadă de feţe cunoscute.

9. Uncut Gems - dramă
CÂND2019 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 78 %
DESPRE: Acțiunea filmului are loc în New York și spune povestea lui Howard, interpretat de Adam Sandler, proprietarul unui magazin de bijuterii. Dependent de jocurile de noroc, jonglând cu două relații, dar și cu multe datorii pe cap, viața acestuia se complică și mai tare atunci când marfa îi este furată.
DE CE: Actorul american în vârstă de 52 de ani revine pe marile ecrane, asta după ce în ultimii 4 ani a produs și jucat în comedii slabe ce au avut premiera pe Netflix. Considerați-mă nebun, însă dat fiind că în spatele camerelor de filmat se află frații Safdie, ''vinovaţi'' şi pentru distribuirea lui Robert Pattinson în rolul vieții până acum în Good Time / Pe bune, o să-ţi placă, cred că Sandler are mari șanse să-şi treacă în palmares prima nominalizare la Oscar. Abia aștept trailerul.

10. Knives Out - thriller
CÂND: 27 noiembrie 2019 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 63 %
DESPRE: Descris ca fiind un thriller modern plin de mister, noua peliculă în regia lui Rian Johnson (care a scris de asemenea și scenariul) ne prezintă un detectiv (Daniel Craig) care investighează o crimă.
DE CE: Nu se ştiu foarte multe despre acest proiect referitor la naraţiune sau personaje, însă ce se știe este că Johnson a tras cu ochiul la celebrul Hercule Poirot în conceperea detectivului interpretat de Craig. Ansamblul de actori care au semnat pentru roluri secundare, Chris Evans, Michael Shannon, Christopher Plummer sau Jamie Lee Curtis (foto, de la stânga la dreapta), mă face să cred că viziunea cineastului pentru structura Whodunit, e una destul de atipică.

0 comments:

Trimiteți un comentariu