luni, 23 decembrie 2019

Top 10 filme ''Vreau să văd'' în 2020

Bineînțeles, acum că suntem pe sfârșit de an, e timpul pentru deja ''celebra'' listă cu filme de văzut anul viitor. 

Pentru cei care se află pe Jurnal de cinefil pentru prima dată, menționez că cele 10 filme de mai jos nu au fost alese pe principiul ''ce are mai epic și mai promițător 2020 de oferit''. Nicidecum. Ceea ce urmează este o listă personală, cu filme ce mă incită şi care vor avea premiera anul viitor, ele nefiind într-o anumită ordine, adică primul de pe listă e cel mai aşteptat etc. Îmi place să lucrez la acest top an de an pentru că cei câțiva oameni care intră pe blog poate au uitat de anumite pelicule, şi cu această ocazie fac un update în calendar, alţii vor descoperi acum niște titluri interesante de care nu aveau nici o idee că există.

Dat fiind că Rotten Tomatoes.com e foarte popular și foarte mulți îl au ca reper pentru a-și face o primă impresie, am adăugat la fiecare producție și pronosticul meu, scorul pe care eu cred că-l va avea odată ce recenziile de la critici vor fi adunate. Acestea fiind zise, vă urez SĂRBĂTORI FERICITE, LA MULȚI ANI, și vă propun o ultimă lectură relaxantă și informativă pe acest final de an. Enjoy !

1. Mona Lisa and the Blood Moon - fantezie
CÂND: 2020 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes (pronosticul meu): 56 %
DESPRE: Epopeea unei fete înzestrate cu abilități speciale ce evadează dintr-un azil de nebuni, încercând să-și facă un rost în New Orleans-ul anilor '80.
DE CE: Cunoscută ca fiind una dintre cele mai curajoase și originale voci ale cinemaului independent, Ana Lily Amirpour este acum la cea de-a treia aventură în calitate de scenaristă / regizoare după lungmetrajele A Girl Walks Home Alone at Night și The Bad Batch, două filme pe care nu le-am uitat. Și de această dată, cineasta a selectat actori cunoscuţi (Kate Hudson, Ed Skrein, Craig Robinson, Nicholas Hoult) pe care i-a distribuit din nou, sunt sigur, în roluri atipice lor.

2. The Devil All the Time - dramă
CÂND: 2020 (online) / Scor pe Rotten Tomatoes68 %
DESPRE: Filmul distribuit de NETFLIX intersectează drumurile mai multor personaje bizare, pornind de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, până în anii '60. Avem un veteran de război turmentat (Bill Skarsgard), un cuplu de ucigași în serie (Jason Clarke și Riley Keough), un preot manipulator (Robert Pattinson), un adolescent sociopat (Tom Holland, foto), plus șeriful corupt al unui orășel (românul nostru, Sebastian Stan, care l-a înlocuit aici pe colegul Chris Evans).
DE CE: Adaptarea romanului controversat semnat de Donald Ray Pollock. Cu Antonio Campos la cârmă (alt regizor îndrăzneț care nu face compromisuri), plus o distribuție impresionantă, The Devil All the Time trebuie să fie un câștig pentru Netflix, și nu un rateu ca majoritatea titlurilor din videoteca lor. 

3. Downhill - dramă
CÂND: 14 februarie 2020 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes63 %
DESPRE: Viețile membrilor unei familii sunt zguduite serios din temelii, atunci când în timpul vacanței de iarnă la o stațiune de ski, are loc o avalanșă de proporții. În loc să-și pună prioritățile în ordine, capul familiei încearcă să se adăpostească el la loc sigur, lăsând în voia sorții cei doi copii și soția.
DE CE: Remake al filmului suedez din 2014, Force Majeure / Caz de forță majoră, varianta de față îl are pe Will Ferrell în rolul titular, soția fiind Julia Louis-Dreyfus. Îmi place Ferrell, iar asta e o ocazie foarte bună pentru el de a combina drama şi comedia, arătând lumii că poate mult mai mult. În spatele camerelor de filmat stau Nat Faxon și Jim Rash, care au mai regizat doar un film până acum, excelentul The Way Way Back / Vacanță de neuitat (2013).


4. Infinite - thriller sf
CÂND: 7 august 2020 / Scor pe Rotten Tomatoes52 %
DESPRE: Pornind de la romanul lui D. Erik Maikranz, The Reincarnationist Papers, producția Paramount Pictures urmărește călătoria unei bărbat (Mark Wahlberg) ce descoperă că halucinațiile care nu-i mai dau pace, sunt de fapt amintiri din viețile lui anterioare. El va da peste o societate secretă numită Cognomina, unde va întâlni alţi oameni care s-au reîncarnat de-a lungul secolelor. Grupul format din bărbați și femei îşi vor uni forțele împotriva unui răufăcător sinistru.
DE CE: Deși aș fi preferat filmul cu Chris Evans, el fiind inițial atașat, ca ulterior să renunţe pentru a lucra la un serial tv, nu am o problemă cu Wahlberg. Îmi place tema abordată, iar din câte se pare, studioul are în plan startul unei francize cu acest Infinite regizat de Antoine Fuqua (foto dreapta).

5. Force of Nature - acţiune
CÂND2020 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes39 %
DESPRE: Un tânăr polițist (Emile Hirsch, foto dreapta) trebuie să evacueze în condiţii de siguranță oamenii rămăși într-o clădire în timpul unui uragan, asta în timp ce o bandă de hoți pun la cale un jaf tocmai atunci.
DE CE: Mel Gibson apare în rolul unui detectiv ieșit la pensie care nu se predă atunci când infractorii îi apar la ușă. Force of Nature nu va fi prea bine primit de critici și nici nu va câștiga vreun premiu, însă nu-mi pasă. Vreau doar să mă simt bine timp de 2 ore alături de Mad Mel și Hirsch, alt actor pe placu-mi și pe care așteptam să-l văd într-un rol matur.

6. Eurovision - comedie
CÂND2020 (online) / Scor pe Rotten Tomatoes65 %
DESPRE: Al doilea titlu original Netflix din top este o parodie ce țintește celebrul concurs muzical ce se desfășoară anual în Europa începând cu 1956.
DE CE: Proiectul vine din mintea lui Will Ferrell (care are și rolul principal), și ținând cont de toate bizareriile ce s-au întâmplat în ultimii ani atât pe scena cât și în culisele concursului, îmi cam dau seama unde vrea să lovească actorul specializat mai mult pe comedii. De regie se ocupă David Dobkin, responsabil pentru Wedding Crashers / Spărgătorii de nunți. Rachel McAdams (foto dreapta) cântă alături de Ferrell. 

7. Swing - dramă
CÂND: 2020 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes53 %
DESPRE: Plasată în 1999 în lumea canotajului de elită, drama în regia lui Howard Deutch are în prim-plan un grup de prieteni și colegi în ultimul an de facultate. Viețile tuturor vor fi schimbate pentru totdeauna după ce un veteran de război (Michael Shannon), preia funcția de antrenor al echipei lor disfuncționale.
DE CE: Descris ca fiind în vena Dead Poets Society / Cercul poeților dispăruți, Swing îi oferă lui Shannon un nou rol suculent care să arate încă o dată ce complet și complex este. Combinând carisma atipică, duritatea și sensibilitatea acestuia în același pachet, rezultatul trebuie să merite aşteptarea.

8. Die in a Gunfight - thriller
CÂND: 2020 (SUA) / Scor pe Rotten Tomatoes44 %
DESPRE: Clasicul Romeo și Julieta de William Shakespeare într-o reinterpretare modernă. Ben (Diego Boneta), un tânăr rebel, se îndrăgostește de Mary (Alexandra Daddario), fiica celui mai mare duşman al tatălui său. Impulsionați de pasiunea reciprocă, cei doi îndrăgostiți vor fi nevoiți să lupte pentru dragostea lor, totul pe fundalul spionajului corporativ, al trădării și răzbunării. 
DE CE: Aflat în 2010 pe Lista Neagră de la Hollywood, o trecere în revistă a celor mai bune scenarii neintrate încă în producție, Die in a Gunfight era inițial cu Zac Efron în rolul titular, acesta urmând să fie primul proiect serios care să-l ajute să-și spele imaginea de idol al adolescentelor. Am aflat că scenariul scris de Andrew Barrer și Gabriel Ferrari, este un amestec de genuri, stiluri și tranziții cinematografice care se vor foarte artistice și neconvenționale. Deși am un sentiment că Die in a Gunfight va fi în mare parte echivalentul hipsterului care eșuează în încercarea lui de a fi atipic şi cool, sunt curios de rezultatul final. 

9. Zone 414 - thriller sf   
CÂND2020 (SUA) Scor pe Rotten Tomatoes38 %
DESPRE: Debutul regizoral al lui Andrew Baird este setat în viitorul apropiat, într-o colonie populată cu roboți umanoizi. Când fata creatorului este dată dispărută, intră în scenă detectivul particular David Carmichael (Guy Pearce), care face echipă cu Jane, un model de inteligență artificială foarte avansat. Investigând în periculoasa junglă de fier, cei doi vor afla adevăratul scop din spatele acestui ''oraș al roboților''.
DE CE: Deși nu cred că va veni cu prea multe surprize în materie de poveste și nici cu ceva revoluționar la capitolul efecte speciale, Baird e optimist, declarând că scenariul e grozav, și că acesta prevede modul în care tehnologia va afecta de tot în câțiva ani sufletul și sexualitatea oamenilor.

10. Next Goal Wins - comedie
CÂND: 2020 (SUA) Scor pe Rotten Tomatoes68 %
DESPRE: Având la bază documentarul cu același nume din 2014, comedia sportivă prezintă eforturile disperate ale antrenorului Thomas Rongen (Michael Fassbender, foto centru) de a transforma o echipă de fotbal ratată, într-una de elită.
DE CE: Samoa Americană a intrat în istorie în 2001, atunci când într-un meci de calificare pentru Campionatul Mondial din 2002, a fost zdrobită cu 31 la 0 de Australia. Taika Waititi, regizorul neozeelandez intrat recent în hora Marvel, a scris și regizează această comedie sportivă ce va trebui vizionată la pachet cu documentarul și de naționala noastră.


0 comments:

Trimiteți un comentariu